Βασίλης Κούτρας: Θα συνεχίσω να εργάζομαι με μεγαλύτερο ζήλο

koutras sxedia

Με μία δημόσια δήλωση ο Βασίλης Κούτρας, επιστημονικά υπεύθυνος στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» γράφει τον επίλογο στην δικαστική  περιπέτεια που είχε και η οποία κατέληξε στην αθώωσή του.

Διαβάστε αναλυτικά: Τέλος στη δικαστική διαμάχη, αθώος ο Βασίλης Κούτρας

Στη δήλωσή του ο Βασίλης Κούτρας αναφέρει:

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων αποφάσισε ομόφωνα στις 15/06/2022 με τη σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα να με κρίνει αθώο για όλες τις κατηγορίες που μου είχαν αποδοθεί αποκαθιστώντας πλήρως την αλήθεια σχετικά με το θεραπευτικό πρόγραμμα του Κ.Π. “Σχεδία”, το οποίο δημιούργησα και υπηρέτησα με ανιδιοτέλεια επί 26 χρόνια. Συγκεκριμένα αποφάσισε ότι έως τις 31/12/2020 λειτουργούσε στη «Σχεδία» εγκεκριμένο από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ., στεγνό και σε ατομική βάση Θεραπευτικό Πρόγραμμα για χρήστες ναρκωτικών ουσιών και ότι νομίμως χορηγούνταν βεβαιώσεις στους ωφελούμενους για δικαστική χρήση.

Οι ισχυρισμοί των κατηγόρων μου κατέπεσαν σαν χάρτινος πύργος μέσα στο δικαστήριο.

Καταβλήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά τους αλλά και από μερίδα των ΜΜΕ να πλήξουν το κύρος μου, την ηθική μου υπόσταση, την ακαδημαϊκή μου πορεία και την ιατρική μου δεοντολογία, αλλά κυρίως να πλήξουν την άριστη δημόσια εικόνα, το κύρος της “Σχεδίας” και κυρίως το κύρος του θεραπευτικού της προγράμματος, που βοήθησε επί 25 συνεχή χρόνια εκατοντάδες χρήστες ναρκωτικών και τις οικογένειές τους, απαξιώνοντας την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν για την απεξάρτησή τους.

Ταυτόχρονα καταβλήθηκε προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα σπίλωσης σημαντικών Δημοσίων Προσώπων μόνο και μόνο επειδή σεβάστηκαν το τεκμήριο της αθωότητάς μου.

Δυστυχώς μετά τις καταγγελίες της τότε διοίκησης της «Σχεδίας» ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. διέκοψε το θεραπευτικό πρόγραμμα του Κ.Π., κάτι που αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τους χρήστες της περιοχής μας και τις οικογένειές τους, καθώς τους στερεί τη δυνατότητα να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο, δημόσιο, στεγνό, σε ατομική βάση και αποτελεσματικό πρόγραμμα απεξάρτησης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εμπιστεύτηκαν και στήριξαν όλο αυτό το διάστημα, τόσο εμένα προσωπικά, όσο και τη δομή που υπηρετώ για τρίτη δεκαετία και η οποία προσέφερε και προσφέρει στην τοπική και όχι μόνο κοινότητα υπηρεσίες πρωτοπόρες με γνώμονα πάντα τη στήριξη στον άνθρωπο.

Από την πλευρά μου θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα εξακολουθήσω να εργάζομαι με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο για τη «Σχεδία», ώστε να συνεχίσει να αποτελεί τη δομή πρότυπο που υπήρξε από την αρχή της ίδρυσής της το 1994. Εξάλλου η δουλειά στον τομέα της πρόληψης τον οποίο παράλληλα υπηρέτησα στη Σχεδία όλα αυτά τα χρόνια (πεδίο άρρηκτα δεμένο και με την ακαδημαϊκή μου θέση), αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό, κρίσιμο και εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ