Βασίλης Δούβλης και Ίλια Παπασπύρου παρουσιάζουν την πρόταση για ψηφιακό μουσείο

palia sfageia

Το σχέδιο για τη δημιουργία ενός Δημοτικού Ψηφιακού Οπτικοακουστικού Μουσείου Κοινωνικής Ιστορίας της πόλης, καθώς και ενός κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ, θα παρουσιάσουν ο σκηνοθέτης Βασίλης Δούβλης και η δημοσιογράφος – παραγωγός Ίλια Παπασπύρου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 19:00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Η πρωτοβουλία στοχεύει στη διάσωση και ανάδειξη της κοινωνικής μνήμης της πόλης μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, καταγραφές και μαρτυρίες, αξιοποιώντας σύγχρονα ψηφιακά μέσα αλλά και αρχειακό υλικό προηγούμενων δεκαετιών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν σύντομα αποσπάσματα από ερασιτεχνικές ταινίες super 8 των Κωνσταντίνος Κωστούλας και Δημήτρης Βλάχος, οι οποίοι θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για το έργο και τις καταγραφές τους, φωτίζοντας πτυχές της καθημερινής ζωής άλλων εποχών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων για την εξέλιξη της πρωτοβουλίας και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στο εγχείρημα.