Βαρύτατη πρόκληση… Λεηλάτησαν και πυρπόλησαν σπίτι Βορειοηπειρώτη

Σε χωριό της ελληνικής μειονότητας της επαρχίας Λειβαδιάς, κοντά στους Αγίους Σαράντα, χτύπησαν αυτή την φορά συμμορίες αγνώστων. Η Ομόνοια κάνει λόγο για βαρύτατη πρόκληση, καθώς οι άγνωστοι λεηλάτησαν το σπίτι Βορειοηπειρώτη, αφαίρεσαν χρήματα και άλλα αντικείμενο και στην συνέχεια το πυρπόλησαν! Το ευτύχημα είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, μόνιμος κάτοικος του χωριού Βαγκαλάτες, την ώρα που έδρασαν οι άγνωστοι, απουσίαζε από την οικία του. Αξιοσημείωτο είναι ότι τους τελευταίους μήνες οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών σε όλα τα μειονοτικά χωριά τείνουν να μετατραπούν σε καθημερινό φαινόμενο όπου δεν αποκλείεται να είναι ενορχηστρωμένο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ομόνοια, τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή, άγνωστοι, προς το παρόν, εισήλθαν στο σπίτι μόνιμου κατοίκου του χωριού, ο οποίος εργάζεται στον τοπικό δήμο. Ο ίδιος απουσίαζε κι έτσι έδρασαν ανενόχλητοι. Αναστάτωσαν όλο το σπίτι, πήραν τα χρήματα που βρήκαν κι άλλα αντικείμενο και φεύγοντας έβαλαν φωτιά στο σαλόνι, προκαλώντας επιπλέον ζημιές.

«Ενώ έχουμε πολλά κρούσματα κλοπών είναι πρωτοφανές η πρόκληση πυρκαγιάς που από τύχη δεν κατέστρεψε όλη την οικία», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομόνοιας.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Βασίλης Κάγιος επισκέφθηκε το χωριό, όπου συναντήθηκε με τους κατοίκους, οι οποίοι είναι αναστατωμένοι και εξέφρασε την συμπαράστασή του στον παθόντα.

Προέβη επίσης σε έντονη παράσταση στον επικεφαλής του Τμήματος Αστυνομίας Λειβαδιάς απαιτώντας την άμεση διαλεύκανση του βαρύτατου αυτού επεισοδίου.

Η Ομόνοια καταγγέλλοντας το επεισόδιο προειδοποιεί ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε τις ύπουλες αυτές πρακτικές καταπίεσης και δημιουργίας συνδρόμου φόβου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ