Βαρύ πέπλο ομίχλης στο Πάρκο και την σύμβαση των 70 εκατομμυρίων!

parko

Εξαιρετικά ομιχλώδες είναι το τοπίο γύρω από τον διαγωνισμό στον οποίο προχώρησε η Περιφέρεια Ηπείρου για την ανάθεση του Πάρκου Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας με το μοντέλο της σύμβασης παραχώρησης.

Ο διαγωνισμός είχε αποβεί άγονος ωστόσο υπήρξε η ΙΚΕ «ΓΕΡΑΞ» η οποία κατέθεσε επιστολή με την οποία εξέφραζε το ενδιαφέρον της για το συγκεκριμένο έργο.

Με βάση της επιστολή αυτή η Περιφέρεια εδώ και δύο μήνες βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις.

Στην Περιφερειακή Επιτροπή που συνεδρίασε νωρίτερα τέθηκε προς έγκριση η χρονική παράταση στις διαπραγματεύσεις αυτές αλλά και ορισμένες διορθώσεις στην διακήρυξη για τις οποίες δεν δόθηκε οι απαιτούμενες λεπτομέρειες.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Ευάγγελος Σακκάς, ανέφερε ότι βρέθηκε ένα τεχνικό λάθος στα κείμενα της σύμβασης παραχώρησης σχετικό με την αξία της το οποίο θα πρέπει να διορθωθεί ώστε να μην υπάρξουν θέματα.

Ο ίδιος  υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση για την βιωσιμότητα του έργου ωστόσο έσπευσε να προετοιμάσει τα μέλη της Επιτροπής για όλα τα ενδεχόμενα.

«Όλα είναι στο τραπέζι.. Και να συμβασιοποιηθεί το έργο αλλά και να οδηγηθεί σε άλλο πλαίσιο.. Να μπει δηλαδή ατύπως πάντα στη διαδικασία άλλου διαγωνισμού όπως θα υποδείξει ο επόπτης χρηματοδότησης» ανέφερε χαρατκηριστικά.

Μετά από ερωτήσεις διευκρινίστηκε ότι «επόπτης χρηματοδότησης» είναι κάποια τράπεζα η οποία δεν κατονομάστηκε αφού κατά τον κ. Σακκά όσο εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γνωστοποιηθούν λεπτομέρειες.

«Υπάρχει μία συζήτηση μεταξύ του ιδιώτη και της τράπεζας. Πρέπει να ισορροπήσουν μεταξύ τους» ανέφερε ο Περιφερειάρχης ο οποίος κι αυτή την φορά επέλεξε να αφήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στους υπηρεσιακούς.

Τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ζήτησαν το θέμα να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο κάτι που δεν είναι στις προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής.

Το τοπίο μετά την λήξη του διαγωνισμού χωρίς να κατατεθεί στο πλαίσιο αυτού επίσημο ενδιαφέρον θολώνει όλο και περισσότερο.. Και σε αυτό συντελεί το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή για μία σύμβαση παραχώρησης άνω των 70 εκατομμυρίων συζητά με μία ΙΚΕ όπου το μετοχικό της κεφάλαιο είναι μόλις πέντε χιλιάδες ευρώ και με κάποια τράπεζα που την κρατά μυστική..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ