Βαριά σκιά στους πρωταθλητές από το πρόστιμο στο ΝΟΙ

TSILHS_TZIALLASΣτην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου βρίσκονται οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές της Κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας. Οι δύο Γιαννιώτες αθλητές προπονούνται μαζί με τα υπόλοιπα Ολυμπιακά πληρώματα της Εθνικής μας Ομάδας στην Καστοριά και δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη μέχρι στιγμής πορεία τους.

Ωστόσο, την προσπάθεια που κάνουν «σκιάζει» αυτή την περίοδο η υπόθεση με το υπέρογκο πρόστιμο των 110.000 ευρώ που επιβλήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, το σωματείο μέσα από το οποίο αναδείχθηκαν οι Τσίλης και Τζιάλλας και στο οποίο φυσικά ανήκουν ακόμα.

«Η προοπτική να μπει λουκέτο στο Ν.Ο.Ι., αφού αδυνατεί να πληρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό είναι ότι χειρότερο για μας, σε μια περίοδο που ετοιμαζόμαστε για την Ολυμπιάδα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γ. Τσίλης, εκφράζοντας τη λύπη του για την άδικη, όπως τη χαρακτήρισε, μεταχείριση του ιστορικού σωματείου της πόλης μας από την Πολιτεία. «Ο Ναυτικός Όμιλος έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ελληνική Κωπηλασία όλα αυτά τα χρόνια και το Κράτος έτσι του δείχνει την ευγνωμοσύνη του. Δεν φτάνει που δεν τον στηρίζουν οικονομικά, του επιβάλλουν και πρόστιμο από πάνω, οδηγώντας τον μ’ αυτό τον τρόπο σε κλείσιμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τζιάλλας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας του Ν.Ο.Ι. θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα, τόσο όσον αφορά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των δύο πρωταθλητών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και για την μετέπειτα διεθνή αγωνιστική πορεία τους. Όπως σημείωσε, «ο Ν.Ο.Ι., η Διοίκηση και οι προπονητές του βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό μας και μας στηρίζουν σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε την Κωπηλασία δεν έχουμε πληρώσει ούτε ένα ευρώ για προπονήσεις, βάρκες κ.λ.π., όπως δεν πληρώνει και κανένας άλλος αθλητής του Ομίλου μας».

Ο Γ. Τζιάλλας χαρακτήρισε αδιανόητο αυτό που συμβαίνει κι εξέφρασε την ελπίδα η Κτηματική Υπηρεσία να κατανοήσει την αδικία που γίνεται σε βάρος του Ν.Ο.Ι. και να αναθεωρήσει την απόφασή της για το πρόστιμο.

Οι δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές κατέληξαν στις δηλώσεις τους απευθύνοντας δημόσια έκκληση προς την Πολιτεία, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών να στηρίξουν με κάθε τρόπο το Ναυτικό Όμιλο στην υπόθεση του προστίμου που του επιβλήθηκε για… καταπάτηση παραλίμνιας περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη την πολύχρονη ιστορία του σωματείου τους και την ανεκτίμητη αθλητική προσφορά του στην περιοχή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ