Βαραίνει το πολιτικό κλίμα, δηλώσεις Μητσοτάκη τη Δευτέρα

kiriakos mitsotakis

Υπό το βάρος των δύο ηχηρών παραιτήσεων και του βαρύτατου κλίματος στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε δηλώσεις την Δευτέρα σχετικά με το θέμα των υποκλοπών.

Θέμα που συνοδεύεται από πολύ σοβαρά και αναπάντητα μέχρι στιγμής ερωτήματα.

Κι αυτά αφορούν τόσο τις υποκλοπές που ήδη έχουν ομολογηθεί όσο και την πιθανή «ουρά» που μπορεί να υπάρχει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του επέρριψε ολόκληρη την πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι η παραίτηση Δημητριάδη συνιστά ομολογία ενοχής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, και χαρακτήρισε τις τελευταίες εξελίξεις «ζήτημα Δημοκρατίας».

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπάθησε επί δέκα ημέρες να υποβαθμίσει τις καταγγελίες του για την απόπειρα παρακολούθησής του, και ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα.

Η Κυβέρνηση βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση έχοντας να διαχειριστεί την σοβαρότερη κρίση στην θητεία της.

Στις εναλλακτικές λύσεις είναι η Εξεταστική Επιτροπή, αίτημα στο οποίο το Μαξίμου απάντησε θετικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το θέμα των υποκλοπών με όποιες άγνωστες μέχρι στιγμής διαστάσεις έχει θα απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο καλάθι των λύσεων βρίσκεται ο δομικός ανασχηματισμός ενώ από πολλές πλευρές προβάλλεται και η λύση των εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ