Βανδαλισμοί και στους παιδικούς, εξετάζει την τοποθέτηση καμερών ο Δήμος

orofi5

Οι βανδαλισμοί που είχαν προκληθεί στον 5ο Βρεφονηπιακό Σταθμό και συγκεκριμένη στο γυάλινο τμήμα της οροφής, τέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Οι ζημιές στον συγκεκριμένο παιδικό καταγράφηκαν για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες ενώ σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Σοφία Μαρκούλα ανάλογα συμβάντα σε άλλες μονάδες είχαν καταγραφεί και τα προηγούμενα χρόνια.

Στον 5ο βρεφονηπιακό έγιναν παρεμβάσεις και αναζητείται οριστική λύση καθώς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στην οροφή του κτιρίου από την εξωτερική σκάλα. Η ίδια σκάλα όμως λειτουργεί και ως έξοδος κινδύνου και δεν μπορεί να κλείσει ή να αφαιρεθεί. Έτσι εξετάζεται η δυνατότητα τοποθέτησης πλέγματος ή κάποια άλλη παρέμβαση για προστασία.

Όπως είπε η αντιδήμαρχος τα περιστατικά βανδαλισμών αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες να τοποθετηθούν κάμερες, παρά τα εμπόδια που θέτουν τα θέματα προσωπικών δεδομένων.