Β. Ψαθάς: Η Ήπειρος είναι ενιαία κι αδιαίρετη…

arta ge1

Το θέμα απουσίας περιφερειακής συνείδησης αναδεικνύει ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, με αφορμή τις συζητήσεις που έχουν προκληθεί στην πόλη για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Ο κ. Ψαθάς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζει η παραμονή του Τμήματος στην Άρτα είναι διασφαλισμένη από το νόμο και σημειώνει ότι «οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς που ισχύει θα πρέπει να γίνει μετά από αλλαγή και του σχετικού νόμου, κάτι που δεν απορρέει από πουθενά στην παρούσα φάση».

Αναφέρεται στα πραγματικά προβλήματα του Τμήματος με σοβαρότερο αυτό της στέγασης και αναδεικνύει την απουσία περιφερειακής συνείδησης τόσο στην Άρτα όσο και στην Ήπειρο.

«Είναι αρκετοί αυτοί που δημιουργούν ένα κλίμα μιζέριας και συνδρόμου κατωτερότητας έναντι των Ιωαννίνων, στα οποία αποδίδουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άρτα και η ευρύτερη περιοχή. Η Περιφέρεια Ηπείρου αντιμετωπίζει ενιαία όλα τα προβλήματα και βλέπει την Ήπειρο ως αδιαίρετο σύνολο. Θα πρέπει να αποκτήσουμε όλοι περιφερειακή συνείδηση και να σταματήσει η δαιμονοποίηση των Ιωαννίνων που στο τέλος δρα αποπροσανατολιστικά απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της περιοχής μας.

Η Άρτα και οι Αρτινοί δεν έχουν ούτε να φοβηθούν κανέναν, ούτε να ζηλέψουν τίποτε. Απαιτείται όμως όραμα, ομοψυχία και ρεαλιστικός σχεδιασμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της εποχής μας.

Κανένας δεν περισσεύει σ’ αυτήν την προσπάθεια αλλά και κανένας δεν μπορεί να διεκδικεί το ρόλο του «βασιλικότερου του βασιλέως», επισημαίνει ο κ. Ψαθάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ