Β. Κώνστας: Αποκρύπτεται η μισή αλήθεια για το νταμάρι

konstas

Με μία σκληρή δήλωση απαντά ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κώνστας στην ανακοίνωση του Δήμου Ζηρού –αναλυτικά ΕΔΩ- για την αποκατάσταση του λατομείου στην Κερασούντα με χρήση του κομπόστ από το εργοστάσιο απορριμμάτων.

Ο κ. Κώνστας αναφέρει ότι στην ανακοίνωση του Δήμου παρουσιάζεται η μισή αλήθεια, μόνο το κομμάτι που συμφέρει το δήμαρχο και συνεχίζει αναπτύσσοντας οκτώ σημεία, που κατά τον ίδιο αποτελούν την άλλη μισή αλήθεια.

Αναφέρει:

1. Αποκρύπτει ο κ. Καλαντζής ότι έφερε το θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο συνοδευόμενο από ελλιιπή και αμφιβόλου εγκυρότητας στοιχεία.

Ακόμη και τα δείγματα από το υπόλειμμα, επί των οποίων αναφέρονταν οι χημικές αναλύσεις που προσκόμισε, δεν είχαν ληφθεί από εξουσιοδοτημένο εργαστήριο αλλά από τους ίδιους τους ανθρώπους της εταιρείας.

2. Αποκρύπτει ότι, ακόμη και αυτές οι αμφιβόλου εγκυρότητας χημικές αναλύσεις δείχνουν ότι στο υπόλειμμα υπάρχουν τοξικά και βαρέα μέταλλα καθώς και καρκινογόνες ουσίες χωρίς όμως σε αυτές να αναγράφονται τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

3. Αποκρύπτει ότι κρατούσε για τρεις μήνες την επιστολή της εταιρείας διαχείρισης των απορριμμάτων στο συρτάρι του και ότι στα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την γνωστοποίησε μόλις δύο ημέρες πριν την συνεδρίαση του ΔΣ με προφανή στόχο να μας αιφνιδιάσει ώστε να μην προλάβουμε να μελετήσουμε εμπεριστατωμένα το θέμα για να διαμορφώσουμε ορθή άποψη.

4. Αποκρύπτει ότι, στην εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του έργου χωρίς καμία προϋπόθεση, ζητώντας από τα Μέλη του ΔΣ να ψηφίσουν και να δώσουν εν λευκώ εξουσιοδότηση στην διαχειρίστρια εταιρεία για να προχωρήσει στις διαδικασίες και τελικά στην εκτέλεση του έργου χωρίς κανένα περαιτέρω έλεγχο από το κυρίαρχο όργανο του Δήμου, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού.

5. Αποκρύπτει ότι, παρά τις έντονες και στοιχειωθετημένες αντιδράσεις όλων ημών των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης αυτός επέμενε μέχρι τελευταία στιγμή να δώσουμε την εν λευκώ εξουσιοδότηση στην διαχειρίστρια εταιρεία.

6. Αποκρύπτει ότι, σε κανένα σημείο της συνεδρίασης δεν έδειξε την παραμικρή ευαισθησία για τις ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εναπόθεση του υπολείμματος, ακόμη και όταν του επισήμανα κατηγορηματικά πως υπάρχει κίνδυνος για τον Λούρο ποταμό ο οποίος διέρχεται 150 μέτρα χαμηλότερα από το λατομείο.

7. Αποκρύπτει ότι, τελικά αναγκάστηκε σε αναδίπλωση και αποδέχθηκε με βαριά καρδιά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που ο ίδιος επιθυμούσε και που είχε επιχειρήσει με διάφορες μεθοδεύσεις να επιτύχει.

8. Αποκρύπτει ότι, δεν ζήτησε ποτέ την απαιτούμενη συναίνεση από τους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα της Νέας Κερασούντας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι δεν υπολογίζει ούτε στο ελάχιστο την άποψη και τις ανησυχίες των Δημοτών.

«Αυτή είναι η άλλη μισή, πικρή και άκρως επιβαρυντική για τον κ. Καλαντζή αλήθεια,  την οποία σκοπίμως απέκρυψε από τους Δημότες του Δήμου Ζηρού, με περισσό θράσος βεβαίως μιας και υπάρχει ο αδιάψευστος μάρτυρας που δεν είναι άλλος από το βίντεο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού το οποίο είναι αναρτημένο στο YouTube» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ