Στην Κύπρο για το URBACT ο Δήμος Δωδώνης

1000800p1607EDNmaindodoni dimarxeio

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, από το Εθνικό Σημείο Επαφής URBACT Ελλάδας Κύπρου συμμετείχε ο Δήμος Δωδώνης, ο οποίος συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν πόλεις «καλής πρακτικής URBACT» που αναδείχθηκαν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η διασύνδεση με Κοινοτικές Πρωτοβουλίες Αστικής Ανάπτυξης καθώς και οι επιτυχείς Κυπριακές και Ελληνικές προτάσεις.

Οι Δήμοι που συμμετείχαν από την Ελλάδα ήταν η Δωδώνη και ο Πειραιάς. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και ενημέρωση (study visit) στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, καθώς το συγκεκριμένο έργο αστικής ανάπλασης αποτελεί καλή πρακτική τόσο για την πόλη, όσο και για τη χώρα.

Ο Δήμος Δωδώνης συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση του Εθνικού Σημείου Επαφής του URBACT και εκπροσωπήθηκε από την υπάλληλο Ευφροσύνη Ζαρκαλή, η οποία είναι η τοπική συντονίστρια του δικτύου ΙΝΤ-HERIT.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε η πορεία εργασιών του δικτύου INT-HERIT, στο οποίο ο Δήμος συμμετέχει από τον Οκτώβριο του 2016, η συνεργασία με τους λοιπούς εταίρους, τα οφέλη και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή του.

Το δίκτυο INT-HERIT έχει περάσει στη 2η και βασική φάση υλοποίησής του από τον Ιούνιο του 2017.

Η δεύτερη φάση προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι εταίροι του προγράμματος είναι οι: Baena-Cordoba από την Ισπανία, Leiedal Zwevegem από το Βέλγιο, Espinto από την Πορτογαλία, Alba Iulia από τη Ρουμανία, Sigulda από τη Λετονία και Armagh από την Ιρλανδία.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ