Τζούφη- Στέφος στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό

Συνάντηση με τον Ανδρέα Δημητρίου, πρόεδρο του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», πραγματοποίησαν η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Γιάννης Στέφος, πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΕ του κόμματος ώστε να συζητήσουν για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία στο χώρο της πτηνοτροφίας.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων και την εξεύρεση λύσεων ουσιαστικής υποστήριξης των συνεταιριστικών πτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

Η Μερόπη Τζούφη τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την απορρόφηση της ντόπιας πτηνοτροφικής παραγωγής από δημόσιες δομές (νοσοκομεία, σχολεία, στρατός), από επιδοτούμενα κοινωνικά παντοπωλεία, καθώς και από δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και δομές προσφύγων». Επίσης, υπογράμμισε πως «οι συνεταιριστικές πτηνοτροφικές επιχειρήσεις πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης», ενώ σημείωσε πως «θα συνεχιστούν οι πιέσεις προς την κυβέρνηση για την άμεση λήψη εμπροσθοβαρών μέτρων, με στόχο την προστασία των παραγωγών και των θέσεων εργασίας».

Ο Γιάννης Στέφος εξέφρασε την υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επεσήμανε πως «υπάρχουν κοστολογημένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την στήριξη του πτηνοτροφικού τομέα χωρίς, μέχρι στιγμής, να υπάρχει θετική ανταπόκριση από την πλευρά της κυβέρνησης».

Σημειώνεται πως εχθές κατατέθηκε σχετική αναφορά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κάτσης, Γεροβασίλη, Μπάρκας και Τζούφη) προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η οποία αναδεικνύει τα προβλήματα που έχουν προκύψει για τον Συνεταιρισμό και συνολικά τον πτηνοτροφικό κλάδο από την πανδημία του COVID-19. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν πως η ζημιά για την Ήπειρο αναμένεται να είναι μεγάλη, καθώς εδώ παράγεται το 70% των προϊόντων της ελληνικής πτηνοτροφίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, αποφασίστηκε η διενέργεια τηλε-σύσκεψης τις ερχόμενες ημέρες, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη,  καθώς και βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ