Τζούφη προς Αμυρά… «Φτηνές τοποθετήσεις»

louros stegnos

Ο Γιώργος Αμυράς σήκωσε το γάντι και η Μερόπη Τζούφη το επιστρέφει.. Ο Λούρος ήρθε για να μείνει στη δημόσια αντιπαράθεση και έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου στην οποία περιοριζόταν μέχρι τώρα.

Με αφορμή την απάντηση του Γιώργου Αμυρά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται με μία ακόμη αιχμηρή δήλωση με την οποία χαρακτηρίζει φτηνή την δημόσια τοποθέτηση του Υφυπουργού.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά δεν προσφέρει τίποτα νέο στην υπόθεση της αποκατάστασης του ποταμού Λούρου. Το μόνο ενδιαφέρον είναι ότι για πρώτη φορά μέλος της κυβέρνησης ομολογεί ότι θα προκηρυχθούν άμεσα πρόωρες εκλογές.

Ο υφυπουργός και βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων, με μια «φτηνή» δημόσια τοποθέτηση, αναμασά τις προτάσεις του ΟΦΥΠΕΚΑ. Το ίδιο έκανε εχθές στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή από το ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη. Δε δεσμεύεται για την υλοποίησή τους, δεν παρουσιάζει σαφές χρονοδιάγραμμα και δεν έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για τις «βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενέργειες» που προτείνει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής.

Την ίδια στιγμή αρνείται να βάλει στο κάδρο των ευθυνών την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία ρίχνει το φταίξιμο… στον καιρό και την ανομβρία. Ωστόσο, οι ισορροπίες και οι συσχετισμοί εντός της ΝΔ δεν αφορούν κανέναν, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Ο κ. Αμυράς, μιλώντας για «προεκλογικό ενδιαφέρον για τα περιβαλλοντικά ζητήματα του νομού Ιωαννίνων», δείχνει πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος και το κόμμα του την πολιτική, τις δημόσιες παρεμβάσεις και την προστασία της ίδιας της φύσης: αν δεν υπάρχει (προ)εκλογική ιδιοτέλεια, προσωπικό και κομματικό όφελος, δε χρειάζεται να γίνει απολύτως τίποτα.

Καλό λοιπόν θα ήταν ο κ. Αμυράς να κάνει κάτι για την προστασία και την αποκατάσταση του Λούρου έστω και προεκλογικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ