Τζούφη και Μαντάς στην Κόνιτσα

Την Κόνιτσα επισκέφτηκαν  η Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη  και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Ιωαννίνων του κόμματος Χρήστος Μαντάς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκαν  με τον Δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου και αντάλλαξαν  απόψεις  σχετικά με την πρόσφατη επίθεση σε ανήλικους πρόσφυγες αλλά και τους τρόπους με τους οποίους τέτοια περιστατικά και οι εμπνευστές τους πρέπει να απομονωθούν και  να καταδικαστούν με τον πιο έντονο τρόπο.

Στη συζήτηση τονίστηκε ιδιαίτερα ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πολιτικά πρόσωπα, θεσμικοί φορείς αλλά και οι κοινωνίες απαιτείται να τοποθετούνται φανερά και εμφατικά στην πλευρά της δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης, απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς ρητορικής αποτρέποντας φασιστικές δράσεις και πρακτικές που επιχειρούνται από τους νοσταλγούς αυτών των αντιλήψεων.

Στη συνέχεια η κ. Τζούφη και ο κ. Μαντάς συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Α.Τ. Κόνιτσας  όπου μετά από ενημέρωση για την επίθεση, τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των δραστών, οι δυο Βουλευτές εξήραν την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της αστυνομίας σχετικά με την αντιμετώπιση της υπόθεσης.

Η στήριξη της Πολιτείας στην ακριτική περιοχή της Κόνιτσας και των κατοίκων της αποτελεί εχέγγυο για την υποδοχή αλλά και την ομαλή ενσωμάτωση του προσφυγικού παράγοντα σε έναν τόπο που διαχρονικά καλοδέχτηκε και συνυπάρχει με το προσφυγικό στοιχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ