Τζούφη: Εγκαταλείπονται τα Κέντρα Υγείας

kentro ygeias dervizianon

«Να μπει τέλος στην αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας και να σταματήσουν οι μετακινήσεις του ιατρικού τους προσωπικού στα Νοσοκομεία» ζήτησε η Μερόπη Τζούφη από τον υπουργό Υγείας Αθ. Πλεύρη, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εσκεμμένη και συστηματική εγκατάλειψη των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), τονίζοντας πως η άρνηση του υπουργείου Υγείας να προσλάβει προσωπικό έχει ως επακόλουθο την «αποψίλωση» των Κέντρων Υγείας ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της πανδημίας.

Ειδική αναφορά έκανε στις μονάδες υγείας των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, επισημαίνοντας πως η αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας έχει σοβαρότατες συνέπειες για τους κατοίκους των απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τον υπουργό Υγείας να μεριμνήσει για την επιστροφή των ιατρών στις οργανικές τους θέσεις.

Επιπλέον, η Μερόπη Τζούφη ζήτησε την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με προσωπικό και υποδομές, όπως και την ενεργό συμμετοχή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ειδικά για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών, των ηλικιωμένων και όσων αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Τέλος, ζήτησε «να καταβληθούν, επιτέλους, οι αποζημιώσεις των εφημεριών του προσωπικού των Κέντρων Υγείας που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα», χαρακτηρίζοντας «θετική είδηση» τη δέσμευση του υπουργού Υγείας για καταβολή των αποζημιώσεων εντός του Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ