Τζιμογιάννης κατά πάντων για τη «Σχεδία»

koutras tzimogiannis

Με ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής αλλά και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αποσύρεται από τη Σχεδία ο μέχρι τώρα πρόεδρος Στέφανος Τζιμογιάννης.

Η έξοδος έρχεται λίγο πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ένα από τα θέματα είναι ο ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στο ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης.

Ο Στέφανος Τζιμογιάννης που βρίσκεται στη θέση του Προέδρου επί 20 περίπου χρόνια με ανοιχτή επιστολή έκανε γνωστό ότι δεν επιθυμεί να εκπροσωπήσει την σημερινή δημοτική αρχή και τον δήμαρχο στη Σχεδία.

Επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του ότι για την κρίση ευθύνεται η παρούσα δημοτική αρχή και εξαπολύει νέο κατηγορώ κατά πάντων.

«Αρνούμαι να συμμετέχω στην παρούσα Διοίκηση της «Σχεδίας» που τα νεοδιορισμένα μέλη της στρατολογήθηκαν από τους φορείς τους (εξαιρουμένου του εκπροσώπου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στουγιάννου, στον οποίο αξίζει τιμή για την αντικειμενικότητα του), για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς και τα σχέδια των εντολέων τους.

Αρνούμαι να συνεργαστώ με τα νεοδιορισμένα μέλη της Διοίκησης γιατί απέδειξαν πως δε διαθέτουν ανεξάρτητη και αντικειμενική άποψη που όφειλαν λόγω της θεσμικής τους θέσης, αγνοώντας έγγραφα του ΟΚΑΝΑ για τη μη ανανέωση της σύμβασης του επιστημονικά υπεύθυνου και παρανόμως την ανανέωσαν, τη στιγμή μάλιστα που γνώριζαν εκ προοιμίου πως είναι απολογούμενος στη Δικαιοσύνη για έκνομες ενέργειες.

Με αυτά τα δεδομένα και για λόγους αρχής και ηθικής τάξεως δε θα μπορούσα εγώ και τα μέλη της προηγούμενης Διοίκησης να συγκαλύψουμε παράνομες ενέργειες.

Τέτοια συμπεριφορά που να διακινδυνεύει την αξιοπιστία της «Σχεδίας», να καταστρατηγεί καταστατικές αρχές καθώς και δεσμευτικές υποχρεώσεις έναντι της Πολιτείας (ΟΚΑΝΑ) δεν επέδειξα ποτέ στην επί 26 συναπτά έτη θητεία μου.

Μια θητεία που είχε πάντα ως κίνητρα τη συνειδητή και άμισθη προσφορά, την πίστη στον θεσμό και την υποδειγματική ανιδιοτέλεια.

Αισθάνομαι περήφανος που είχα την τύχη να εκπληρώσω ένα όραμα ζωής με τη δημιουργία του 1ου  Κέντρου Πρόληψης στην Ελλάδα το 1994, που αφιέρωσα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου χωρίς προσωπικό συμφέρον επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας.

Αισθάνομαι περήφανος για την πολυετή προσφορά μου που αναγνωρίσθηκε Πανελλαδικά με τα Δ.Σ. των άλλων Κέντρων Πρόληψης να με έχουν τιμήσει και εκλέξει Πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου.

Αισθάνομαι περήφανος που αφήνω πίσω μου μια εύρωστη οικονομικά δομή, με ταμειακά διαθέσιμα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο (1.000.000 Ευρώ).

Η «Σχεδία» δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός, αλλά ιδιοκτησία της τοπικής κοινωνίας.                                  Αυτό θα πρέπει να το κατανοήσει, τουλάχιστον, η «τριανδρία» της τοπικής εξουσίας όσο είναι καιρός.

Είναι μια κοινωνική παρακαταθήκη, την οποία κανείς δε δικαιούται να οικειοποιηθεί, παρά μόνο οι πολίτες αυτής της κοινωνίας.

Σ’ αυτούς ανήκει αυτή η δομή, αυτοί θα είναι οι τελικοί κριτές της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για εξυπηρέτηση προσωπικών και έκνομων συμφερόντων.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την κα Καλογιάννη και τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής της που με πρότειναν να εκπροσωπήσω εκ νέου τον Δήμο Ιωαννιτών στο Δ.Σ. της «Σχεδίας». Ήταν εξαιρετική τιμή για μένα αυτή η πρόταση, η οποία δείχνει περίτρανα την υπερκομματική αντίληψη της κας Καλογιάννη με σκοπό να εξυπηρετήσει το δημόσιο καλό.  Η πρότασή της αυτή αναμφίβολα σηματοδοτεί μια διαφορετική πολιτική θεώρηση, με ένα ξεχωριστό θετικό πολιτικό μήνυμα για τον τρόπο διαχείρισης των πολιτικοκοινωνικών θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία» αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ