Τύρια- Σιστρούνι… Δώδεκα χρόνια στην κατασκευή!

tiria sistrouni

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όλες οι συζητήσεις αφορούσαν στην κατασκευή ενός οδικού άξονα από την Τύρια Ιωαννίνων ως το Θεσπρωτικό Πρέβεζας προκειμένου να δοθεί έξοδος στην Εγνατία σε μία ολόκληρη περιοχή.

Στη διαδρομή οι μελέτες άλλαξαν… Η Περιφέρεια Ηπείρου ολοκλήρωσε την μελέτη για το τμήμα Τύρια- Σιστρούνι, έργο που επέλεξε να μην ενταχθεί σε κοινοτικό πρόγραμμα.

Έτσι δώδεκα χρόνια μετά την δημοπράτηση ο δρόμος παραμένει σε στάδιο κατασκευής!

Στις εκδηλώσεις για την Μάχη του Σιστρουνίου που έγιναν την Κυριακή, παρουσία και του Προέδρου της Βουλής, εκ των πραγμάτων η ολοκλήρωση του δρόμου ήταν και το κυρίαρχο θέμα.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε κυρίως στα έργα που σχεδιάζει για την περιοχή του Σουλίου και λίγο πριν την ολοκλήρωση αναφέρθηκε και στον δρόμο.

«Λένε ότι έχουμε αργήσει με τον δρόμο, όμως δεν είναι έτσι. Βρήκαμε πολλές δυσκολίες εξαιτίας των εδαφών. Τα προβλήματα λύνονται και σύντομα θα συνδεθεί η Μπεστιά. Μετά τα εδάφη αλλάζουν, γίνεται πεδινός ο τόπος και θα προχωρήσει πιο γρήγορα» ανέφερε στην τοποθέτησή του.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέστης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε με έμφαση ότι οι εξελίξεις στον δρόμο δεν ικανοποιούν κανέναν.

«Έχουν περάσει 12 χρόνια από την δημοπράτηση του έργου. Δώδεκα χρόνια που περιμένουμε την ολοκλήρωση του δρόμου. Δεν δεχόμαστε την δικαιολογία ότι τα εδάφη είναι σαθρά… Δεν μπορεί ένας τέτοιος δρόμος να χρειάζεται περισσότερα χρόνια από ότι η Ιόνια Οδός» τόνισε ο κ. Ντακαλέτσης υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος άμεσα θα αναλάβει πρωτοβουλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ