«Τσουνάμι» στον τουρισμό από την Thomas Cook

Μεγάλο πλήγμα για την εγχώρια οικονομία αναμένεται να αποτελέσει η χρεωκοπία της Thomas Cook η οποία αποτελούσε πρωταγωνιστή στην τουριστική αγορά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η ζημιά για τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις από την πτώχευση της Thomas Cook θα κυμανθεί από 250 έως 500 εκατ. ευρώ.

Ο ΣΕΤΕ κάνει λόγο για τεράστιες επιπτώσεις στην ελληνική τουριστική αγορά που κάνουν ήδη την εμφάνισή τους και προτείνει τη λήψη άμεσων μέτρων και στήριξης των επιχειρήσεων από τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού.

Η Thomas Cook «έστελνε» στην Ελλάδα περισσότερους από 3.000.000 επισκέπτες. Η εταιρεία είχε το σήμα της σε 48 ξενοδοχεία και από αυτά, τα τέσσερα ήταν ιδιόκτητα.

Την ίδια στιγμή, εκτελούσε ένα επενδυτικό πρόγραμμα 150 εκατ. ευρώ, με αγορά, ανακαίνιση και εκμετάλλευση ξενοδοχείων.

Όσον αφορά στους ταξιδιώτες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην χώρα μας, η Thomas Cook όπως κάθε τουριστικό γραφείο, που λειτουργεί μόνιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει εγγυήσεις για τους πελάτες της.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, οι τουρίστες που ήλθαν στην Ελλάδα το διάστημα αυτό μέσω της Thomas Cook ανέρχονται σε 50.000.

Το υπουργείο Τουρισμού, πριν τη σημερινή ανακοίνωση του βρετανικού διοργανωτή ταξιδίων, προχώρησε ήδη στη διακοπή προγράμματος συνδιαφήμισης που «έτρεχε» από την αρχή του έτους ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Με την κίνηση αυτή, το υπουργείο περιέσωσε 1,1 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ