Τσιρώνης- Βγενόπουλος, δικαίωση για τον Αρτινό

TSIRONHS-_BGENOPOYLOSΤο είχαμε γράψει πολύ καιρό πριν, τώρα έρχεται και η τυπική δικαίωση του πρώην βουλευτή Άρτας Δημήτρη Τσιρώνη, που ως πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Μονή Βατοπεδίου, είχε κάνει σημαντικές καταγγελίες για τις σχέσεις της Μονής με την τράπεζα MARFIN του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Απορρίφθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει ο ισχυρός άνδρας της MARFIN Ανδρέας Βγενόπουλος σε βάρος του πρώην βουλευτή Άρτας Δημήτρη Τσιρώνη, ο οποίος ως πρόεδρος της Εξεταστικής για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου είχε προχωρήσει σε σημαντικές καταγγελίες για τις σχέσεις της Μονής με την συγκεκριμένη τράπεζα.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου μάλιστα, όπως είναι διατυπωμένο, επαναφέρει στην επικαιρότητα την ουσία της υπόθεσης, που είναι ακριβώς τα όσα, με την ιδιότητα του προέδρου της Εξεταστικής είχε καταγγείλει ο πρώην βουλευτής Άρτας.

Ο πρώην βουλευτής Άρτας Δημήτρης Τσιρώνης, σε δήλωση για το θέμα, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» αναφέρει ότι η πρώτη απόφαση «ήταν μόνο η αρχή και η συνέχεια έπεται για όλους αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια επεδίωξαν να με εξοντώσουν πολιτικά, ηθικά, οικονομικά και προσωπικά, επειδή είχα το σθένος να αποκαλύψω και να φέρω στην επιφάνεια τα σκάνδαλα για τα οποία ελέγχονται από την Δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν σύντομα».

Η προσπάθεια που έκανε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Τσιρώνης για να αποκαλύψει την περίεργη σχέση της Μονής Βατοπεδίου, με τον πανίσχυρο εκείνη την εποχή Ανδρέα Βγενόπουλο, αν μη τι άλλο απαιτούσε πολιτικό θάρρος, το οποίο και έδειξε. Κατά πολλούς, εκείνη την εποχή ο Δημήτρης Τσιρώνης «έβαλε το κεφάλι του στον τρουβά», όπως θα έλεγαν οι παλιότεροι. Γνώριζε πόσο δύσκολο είναι να τα βάλεις ανοιχτά με τον ισχυρό άνδρα της MIG, αλλά παρά τις προειδοποιήσεις, τις απειλές και ότι άλλο μπορεί να ακολουθεί τόσο θαρραλέες πολιτικές επιλογές, το έπραξε. Λοιδορήθηκε κατ΄ αρχήν, ενώ κάποιοι είχαν εύκολο τον αντίλογο να πουν, πως το έπραξε για να προβληθεί.

Αυτά ελάχιστη σημασία είχαν, εκείνη την εποχή για τον πρώην βουλευτή, με τον οποίο είχε τύχει να συζητήσουμε πολλά πράγματα. Ο στόχος του ήταν σαφής. Να αποδειχτεί το σκάνδαλο και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Κάτι που τώρα θα γίνει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ