Τσιρογιάννης: Ικανοποίηση για τη Γεωπονική

arta dimarxos

arta dimarxos

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε γνωστή δια στόματος του Πρωθυπουργού η ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημιακού επιπέδου με έδρα την Άρτα. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα της Αρτινής κοινωνίας, περίπου 40 ετών, το οποίο η Δημοτική Αρχή στήριξε με όλες τις δυνάμεις της, έχοντας διαρκείς επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού που έγινε από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Κυβέρνησης το οποίο ολοκληρώθηκε στα Ιωάννινα, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρει σε δήλωσή του:

«Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί η δημιουργία Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα ήταν αποτέλεσμα διεκδίκησης και συνεχούς προσπάθειας. Μάλιστα, στο υπόμνημα που είχαμε καταθέσει στον Πρωθυπουργό, εν όψει του συνεδρίου της Κυβέρνησης είχαμε θέσει τη δημιουργία της Γεωπονικής στην πρώτη θέση των διεκδικήσεών μας.

Θεωρούμε ότι η λειτουργία της Σχολής στην Άρτα θα έχει σημαντικά θετικά αποτελέσματα για μια περιοχή αμιγώς αγροτική όπως είναι η δική μας. Μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά, τόσο στην έρευνα, όσο και στην παραγωγή, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα δημιουργηθεί και το Αγροτοδιατροφικό Πάρκο Ηπείρου, που αποτελεί μια πολύ σημαντική καινοτομία.

Παράλληλα, στην Άρτα υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές και εγκαταστάσεις για την λειτουργία της Σχολής, υπάρχει το κατάλληλο ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό που μπορούν να στελεχώσουν τη Γεωπονική.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως και την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και τον βουλευτή Άρτας Βασίλη Τσίρκα, όπως και όλους τους φορείς της περιοχής που στήριξαν το δίκαιο και χρόνιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας. Αυτό που ζητούμε πλέον είναι να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση λειτουργία της Σχολής από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

»Ως Δημοτική Αρχή εμμένουμε στις θέσεις μας και για την αναβάθμιση και παραμονή στην Άρτα και των άλλων Σχολών, όπως τις έχουμε εκφράσει μέσα από την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και για την ενδυνάμωση του Ιδρύματος. Θεωρούμε πως ένα δυνατό Εκπαιδευτικό ίδρυμα θα έχει να προσφέρει μόνο σημαντικά οφέλη στην κοινωνία και στην οικονομία της Άρτας».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ