Τσίπρας: «Η κοινωνία βιώνει διπλή κρίση»

tsipras easi

Την ανάγκη συνέχισης των μέτρων στήριξης και κατά το 2022 επεσήμανε από τα Γιάννινα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Με δήλωση που έκανε κάλεσε την Κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας, για την κατάσταση στις ΜΕΘ και για τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ενώ χαρακτήρισε θετική την εισαγγελική έρευνα που ξεκινά μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ και η οποία θα πρέπει να φτάσει μέχρι το κόκκαλο.

«Ο μέσος πολίτης βιώνει την αγωνία για την επιβίωση» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΣΥΡΙΖΑ την οποία απέδωσε στο κύμα ακρίβειας και συμπλήρωσε ότι «η εικόνα της αγωνίας και της απόγνωσης πρέπει να γίνει κατανοητή και να αποτυπωθεί στον προυπολογισμό του 2022 με μέτρα στήριξης της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στην πανδημία είπε ότι καθημερινά χάνονται δεκάδες άνθρωποι. «Δεν είναι αριθμοί αλλά ζωές».

«Ορθώς η εισαγγελία ξεκίνησε να διερευνά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ. Θα πρέπει η Κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία για τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για διασωληνωμένους που μένουν εκτός ΜΕΘ, για προτεραιοποίηση ασθενών. Η έρευνα να φτάσει μέχρι το κόκκαλο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ