Τσίπουρο και κάστανα στην.. Καστανιά!

Τα τελευταία χρόνια στην Καστανιά Άρτας ο Πολιτιστικός Σύλλογος, με επικεφαλής τον δραστήριο Πρόεδρο Χρήστο Τζουμανίκα, διοργανώνει στα μέσα φθινοπώρου γιορτή κάστανου και τσίπουρου σε μία προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων.

Χάρη στον εθελοντισμό, στο φιλότιμο των κατοίκων και των μελών του συλλόγου, η γιορτή κάστανου και τσίπουρου αποτελεί πλέον θεσμό στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου. Φέτος η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Σε ένα φιλόξενο κλίμα, χαρακτηριστικό των χωριών της Κοιλάδας του Αχελώου, οι κάτοικοι της Καστανιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα φιλέψουν όλους τους επισκέπτες κάστανα, τσίπουρα και τοπικά παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα στην πλατεία του χωριού συνοδεία με παραδοσιακά μουσικά ακούσματα της περιοχής.

Η Καστανιά είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Άρτας, χωριό που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου.Η Καστανιά είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Άρτας, χωριό που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου.

Η Γιορτή θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί και η φετινή προσπάθεια όπως και τα προηγούμενα χρόνια χαρακτηρίζεται από την πραγματική φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής. Πλήθος κόσμου αναμένεται να την παρακολουθήσει από όλη την Ελλάδα γιατί η φήμη της έχει ξεπεράσει τα όρια της Κοιλάδας του Αχελώου.

Φέτος η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Φέτος η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Το τσίπουρο θα ρέει άφθονο και ο χορός θα κρατήσει μέχρι τις βραδινές ώρες. Μία ακόμη γιορτή παράδοσης που δίνει δυνατότητες ανάδειξης της τοπικής παραγωγής αλλά και των αναρίθμητων περιβαλλοντικών και πολιτισμικών δυνατοτήτων που έχουν τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.

Το τσίπουρο θα ρέει άφθονο και ο χορός θα κρατήσει μέχρι τις βραδινές ώρες.

Η Καστανιά είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Άρτας, χωριό που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου. Ένα χωριό με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και φιλόξενους ανθρώπους. Δυτικά τα περήφανα Τζουμέρκα και ανατολικά η φαντασμαγορική Κοιλάδα του Αχελώου κάνουν την Καστανιά σταυροδρόμι περιοχών με μοναδικό φυσικό κάλλος.

Την εκδήλωση στηρίζει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς δήλωσε: “Εμείς ως Περιφέρεια Ηπείρου κάθε χρόνο στηρίζουμε τη Γιορτή κάστανου και τσίπουρου αφού έχει σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ορεινής Άρτας και της Κοιλάδας του Αχελώου, όπως είναι τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα, το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και η λαϊκή παράδοση.”

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ