Τσεπέλοβο: Δεν έγινε η αποκατάσταση, δεν παραλαμβάνουν την Εστία..

aftsepe2

aftsepe2

Την υπόσχεσή του να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης στην Μαθητική Εστία Τσεπελόβου, η οποία για αρκετούς μήνες φιλοξένησε πρόσφυγες, αθέτησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα ο Δήμος Ζαγορίου να αρνείται την παραλαβή της.

Το κτίριο της Μαθητικής Εστίας χρησιμοποιήθηκε ως Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, απόφαση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Μέσα σε λίγους μήνες διαπιστώθηκε στην πράξη ότι δεν μπορεί να καλύψει τέτοιες ανάγκες καθώς βρίσκονταν πολύ μακριά από αστικό κέντρο.

Έτσι οι πρόσφυγες μετακινήθηκαν και το κτίριο εκκενώθηκε.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε λόγο για αθέτηση της υπόσχεσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για εργασίες αποκατάστασης.

Έτσι ο Δήμος αρνήθηκε να παραλάβει το κτίριο από τον στρατό (8η Τ/Ξ) χωρίς να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες και θα επιμείνει στο να παραδοθεί επισκευασμένο το κτίριο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γαβριήλ Παπαναστασίου υποστήριξε ότι η Εστία είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που παραδόθηκε, αλλά συντάχθηκε με την άποψη ότι πρέπει να γίνουν οι επισκευές για να παραληφθεί.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ