Τσεκούρι στο επίδομα θέρμανσης, αντιδράσεις βενζινοπωλών

epidoma petrelio

epidoma petrelio

Νέο τσεκούρι στο επίδομα θέρμανσης, φέρει, μεταξύ των άλλων, το νέο μνημόνιο που αναμένεται να ψηφιστεί στη βουλή, γεγονός που θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση τον επόμενο χειμώνα.

Κατά της μείωσης του κονδυλίου του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης, που φέρνει το συμπληρωματικό μνημόνιο, τάχθηκε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Η ΟΒΕ προειδοποιεί ότι η αδυναμία των νοικοκυριών να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης θα έχει κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές συνέπειες.

«Η ανεξέλεγκτη υλοτόμηση, η καύση υλικών επικίνδυνων για την υγεία και τη ζωή των καταναλωτών και των πολιτών και τέλος οι επιπτώσεις στην υγεία από την έλλειψη θέρμανσης είναι μερικές από τις πλέον επιβεβαιωμένες συνέπειες. Αυτές οι συνέπειες θα ενταθούν ακόμη περισσότερο με τη νέα μείωση του επιδόματος», προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της η ΟΒΕ.

«Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε, προσθέτει, και την αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε όλα τα καύσιμα από 1.1.2017 και του πετρελαίου θέρμανσης από 15.10. 2016. Το αποτέλεσμα είναι οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας να είναι από τις υψηλότερες της ΕΕ-28», σημειώνουν ακόμη οι βενζινοπώλες.

Επιπλέον, η ΟΒΕ διαμαρτύρεται επίσης για την αλλαγή της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που οδηγεί όπως υποστηρίζει σε νέα αύξησή τους, για το σύνολο των ασφαλισμένων επαγγελματιών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ