Τσάμικες προκλήσεις με «γενοκτονία» και διεκδικήσεις

tsamides tzara

Με την πορεία που πραγματοποίησαν προς το αποκαλούμενο «νεκροταφείο των θυμάτων της γενοκτονίας» στην περιοχή Κλόγερη της Τζάρας, επαρχίας με πολλά μειονοτικά χωριά, ολοκλήρωσαν την εβδομάδα «μνήμης» οι οργανώσεις των Τσάμηδων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος στους «εορτασμούς» μετείχαν και οι Αλβανοί των Σκοπίων με σειρά συγκεντρώσεων και άλλων εκδηλώσεων που πραγματοποίησαν.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • tsamides tzara1

«Σε ανάμνηση της 77ης επετείου της Γενοκτονίας από τους Έλληνες βάζουμε στο μνημείο τα τριαντάφυλλα της Τσαμουριάς. Υπάρχουν 300 χιλιάδες Αλβανοί της Τσαμουριάς που είμαστε εδώ με το σώμα και με την καρδιά στην Τσαμουριά λόγω αυτής της μεγάλης αδικίας… Αυτή η εθνοκάθαρση ήταν από τις πιο άγριες στην παγκόσμια ιστορία που συνεχίζει να έχει επιπτώσεις γιατί σήμερα δεν μπορούμε να έχουμε όσα μας άνηκαν, τα δικαιώματά μας και τις περιουσίες μας» ανέφερε ο Σεπτίμ Ιντρίζι πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων.

Ο ίδιος κατά την έναρξη των εκδηλώσεων είχε δηλώσει ότι τον Σεπτέμβριο θα επαναφέρει το θέμα των Τσάμηδων στην Αλβανική Βουλή.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό η επίσημη Αλβανική κυβέρνηση αποφεύγει να θέσει τέτοιο ζήτημα στις διμερείς συζητήσεις με την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ