Τροπολογία –πρόκληση τη νύχτα για τα λεφτά των κομμάτων

SHMATA_KOMMATONΤα ποσά της τελευταίας δόσης του 2011, καθώς και της πρώτης και δεύτερης του 2012, της χρηματοδότησης των κομμάτων, αποδεσμεύονται σύμφωνα με τροπολογία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση».

Όπως τονίζεται στην εισηγητική έκθεση, τα ποσά αποδεσμεύονται «προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων ενόψει διενέργειας εθνικών εκλογών».

Πρόκειται για μία τροπολογία που κατατέθηκε νύχτα στη Βουλή και χαρακτηρίζεται πρόκληση καθώς δεν στερεί τίποτα από τα κόμματα την ώρα που μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού στερείται και τα στοιχειώδη.

Σύμφωνα με τη δεύτερη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, δίνεται η δυνατότητα στο Δημόσιο να λύνει πρόωρα και μονομερώς τις μισθώσεις ακινήτων για την στέγαση υπηρεσιών του, εφόσον έχει παρέλθει ένα έτος από την έναρξη της σύμβασης.

Τροπολογία για την ιδιωτική εκπαίδευση κατέθεσε και το υπουργείο Παιδείας.

Με την τροπολογία, συν τοις άλλοις, ρυθμίζονται εκκρεμότητες παλαιότερου νομοσχεδίου, που αφορούσαν τις διαδικασίες αναιτιώδους καταγγελίας της εργασιακής σύμβασης ιδιωτικού εκπαιδευτικού ανά εκπαιδευτική μονάδα και βαθμίδα εκπαίδευσης – και ορίζεται ότι είναι δυνατή η καταγγελία πέραν της μιας σύμβασης, χωρίς την προηγούμενη κρίση του υπηρεσιακού συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ