Τρεις προσφορές για την Εμπορική

EMPORIKHΠροσφορές για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας κατέθεσαν η ΕΤΕ, η Eurobank και η Alpha Bank, όπως γνωστοποίησαν με ανακοινώσεις τους οι τρεις τράπεζες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της συγκεκριμένα η Εθνική Τράπεζα, «η πρόταση αυτή, που εντάσσεται στις διαδικασίες αναδιάταξης του πιστωτικού συστήματος, είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί, επί του θέματος αυτού, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Η Eurobank ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι υπέβαλε σήμερα «δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά, από την Credit Agricole, του 100% των μετοχών της Emporiki Bank, υπό την αίρεση της έγκρισης των αρμοδίων αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι πρόταση για την Εμπορική έχει υποβάλει και η Alpha Bank.

Από την πλευρά της, η Αlpha Bank, που είχε ήδη εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον της ανακοίνωσε επίσης ότι υπέβαλε σήμερα «στα πλαίσια της διαδικασίας που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος και οι λοιπές αρχές έθεσαν, δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της Εμπορικής Τραπέζης Α.Ε.».

Στο τέλος του 2011 η Emporiki είχε ενεργητικό ύψους 21 δισ. ευρώ, οι χορηγήσεις δανείων έφταναν τα 19 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις τα 11 δισ. ευρώ. Στην τράπεζα απασχολούνται 5.200 εργαζόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ