Τρεις χιλιάδες για τον… Εθνικό Ύμνο!

FILARMONIKIΚαι η Φιλαρμονική ήθελε το μισθό της… Και η Περιφερειακή Ενότητα της Πρέβεζας ήταν πρόθυμη να διαθέσει τα χρήματα…. Παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου υπέγραψε με τον εκπρόσωπο του σωματείου «Φιλαρμονική Πρέβεζας Ορφέας» τη σύμβαση ώστε η φιλαρμονική να παιανίσει την ημέρα της εθνικής επετείου.

Αξιοπερίεργο; Πιθανόν να είναι για την υπόλοιπη Ελλάδα, όχι όμως για την Πρέβεζα, καθώς εκεί η Περιφερειακή Ενότητα μοιράζει αφειδώς χρήματα και εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Έτσι λοιπόν στην εν λόγω Φιλαρμονική, δόθηκε το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ, για δουλειά ελάχιστων ωρών!

Το αντικείμενο, σύμφωνα με τη σύμβαση ήταν «η παιάνιση θριαμβευτικών θουρίων και εμβατηρίων στις οδούς της πόλης κατά τις πρωινές ώρες της επετείου, η μουσική συνοδεία κατά την αναγγελία των επισήμων στη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου μετά την κατάθεση στεφάνων και η παιάνιση εμβατηρίων στη διάρκεια της παρέλασης».

Από μία γρήγορη έρευνα, διαπιστώσαμε ότι η περίπτωση της Πρέβεζας αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία, καθώς σε όλες τις άλλες πόλεις οι δημοτικές ή στρατιωτικές φιλαρμονικές δεν χρειάστηκε να πληρωθούν για να είναι παρούσες την ημέρα της εθνικής επετείου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ