Τριήμερο συνέδριο αρχαιολογίας στα Γιάννινα

theatro_dodoniΔιεθνούς φήμης επιστήμονες και αρχαιολόγοι που έχουν εργαστεί στην Ελλάδα, θα βρεθούν για ένα τριήμερο στα Γιάννινα, στο πλαίσιο μιας πολύ σημαντικής συνάντησης που διοργανώνει η ΙΒ’ Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών και η Εταιρεία Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η συνάντηση με τον τίτλο «Σπείρα» θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι τις 3 Νοεμβρίου και είναι αφιερωμένοι σε δύο επιστήμονες με σπουδαία προσφορά στην Ήπειρο και την χώρα. Τον Κώστα Ζάχο και την Αγγελική Ντούζουγλη.

Η έναρξη θα γινει την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στις 18.00 στη Ζωσιμαία Ακαδημία με παρουσίαση των τιμώμενων και μουσική εκδήλωση και θα ακολουθήσει και η πρώτη συνεδρία.

Οι ανακοινώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το βράδυ ενώ ανάμεσά στους ομιλητές υπάρχουν διεθνούς φήμης αρχαιολόγοι και επιστήμονες που έχουν εργαστεί και σε ανασκαφές στην Ελλάδα.

Επιπλέον υπάρχουν συνεδρίες ειδικά αφιερωμένες στις μεγάλες ανασκαφές της Ηπείρου όπως τη Δωδώνη, τη Νικόπολη, την Άρτα κι αλλού όπου αναμένονται και ανακοινώσεις με πρωτότυπα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ