Τρίιχνη στο σύνολο και…χωρίς χρηματοδότηση…

ionia tounel egnatia

Το σχέδιο για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, έτσι όπως είχε καταρτιστεί εξ αρχής, καταλήγει οριστικά στις καλένδες.

Δεν είναι μόνο ότι δεν διαφαίνεται καμία πηγή χρηματοδότησης του έργου αλλά κι αν υπάρξει τέτοιο στο μέλλον δεν θα αφορά τετράιχνο δρόμο ούτε μέχρι το Καλπάκι.

Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από όσα ανέφερε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης μετά και από συναντήσεις που είχε στο Υπουργείο Υποδομών.

Αυτό που έγινε απολύτως σαφές είναι ότι η Ευρωπαική Ένωση δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει από  κανένα πρόγραμμα τετράιχνο οδικό έργο.

«Τη μελέτη για το τμήμα από Γιάννινα μέχρι Καλπάκι θα το ολοκληρώσουμε με διάφορες προδιαγραφές» είπε ο Περιφερειάρχης αφήνοντας έμμεσα να διαφανεί ότι η τετράιχνη κατασκευή δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε για το κομμάτι αυτό.

Κι αυτό όχι μόνο στον παρόντα χρόνο που ούτως ή άλλως δεν υπάρχει χρηματοδότηση αλλά ούτε και στη νέα προγραμματική περίοδο.

Η Περιφέρεια, παρά την στρόφιγγα που μπήκε στη χρηματοδότηση των οδικών έργων, ζητά από το Υπουργείο Υποδομών να της διαβιβαστούν και οι μελέτες για την οδική σύνδεση Ιόνιας Πρέβεζας προκειμένου να την ολοκληρώσει με δική της μέριμνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ