Τριάντα χρόνια Leader…

teoxaris leader

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αμφίκλεια η εκδήλωση «30 χρόνια LEADER – Το παρόν και το μέλλον».

Εκπρόσωποι όλης της χώρας, μεταξύ αυτών ο Γενικός Διευθυντής της «Ήπειρος» Γιώργος Θεοχάρης και τα στελέχη του αναπτυξιακού οργανισμού Κατερίνα Καρακώστα και Ηλίας Μώκος  βρέθηκαν στην συνάντηση και συζήτησαν για τον προγραμματισμό υλοποίησης και την επίτευξη των στόχων των Ομάδων Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), τα επιτεύγματα LEADER και προστιθέμενης αξίας ανά Περιφέρεια, το όραμα στη νέα προγραμματική  περίοδο, τη δικτύωση και το σχεδιασμό στο νέο Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ.

Σημειώνεται ότι στην περιφέρεια μας κύριος μοχλός υλοποίησης του προγράμματος είναι η «Ήπειρος» η οποία έχει να παρουσιάσει αξιόλογο έργο  στην στήριξη επενδύσεων του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για αναπτυξιακά ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος, το παρόν και το μέλλον του πιο γνωστού προγράμματος του αγροτικού κόσμου.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • teoxaris leader1

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην τριήμερη συνάντηση μίλησαν ο Υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος δεσμεύτηκε για την συνέχιση του προγράμματος και στήριξη της ελληνικής υπαίθρου καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος τόνισε ότι το LEADER είναι μεταμορφωτής της ελληνικής επαρχίας.

Το Leader ξεκίνησα για πρώτη φορά το 1991, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας προσέγγισης στην πολιτική αγροτικής ανάπτυξης. Μέσω αυτού στηρίχθηκε η ολοκληρωμένη και πολυτομεακή ανάπτυξη, ενώ παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να σχεδιάσουν και να επιλέξουν οι ίδιες τον τρόπο και τη “διαδρομή”, που θέλουν να ακολουθήσουν.

Κατάφερε, όχι μόνο να συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής, αλλά να αποτελεί και το πιο γνωστό πρόγραμμα μεταξύ του αγροτικού κόσμου και του κόσμου της υπαίθρου, καθώς κατορθώνει με τρόπο μοναδικό να είναι διαρθρωμένο από «κάτω προς τα πάνω», να εισάγει και να εδραιώνει την κουλτούρα της συνέχειας και να πηγαίνει κόντρα στην παθογένεια του κατακερματισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ