Τρία εκατομμύρια για ανακύκλωση από το Δήμο Ιωαννιτών

anakikloshΣτο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης, η Δημοτική Αρχή καταθέτει προς συζήτηση και έγκριση, πρόταση ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη προγράμματος ανακύκλωσης και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού του τομέα καθαριότητας.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη πρόταση που κατατίθεται στον άξονα προτεραιότητας 6 και στο μέτρο που αφορά στη διαχείριση οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας- Στερεάς και Ηπείρου.

Για να φτάσει στο σημείο αυτό η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου χρειάστηκε να κάνουν έναν μεγάλο αγώνα ώστε να ξεπεράσουν σοβαρά εμπόδια και αδυναμίες που έρχονταν από την αδιαφορία και την ολιγωρία των προηγούμενων ετών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι ο Δήμος Ιωαννιτών δεν διέθετε άδεια αποκομιδής απορριμμάτων.

Με βάση τα δεδομένα αυτά και την μεγάλη προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του τομέα καθαριότητας, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα η στάση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων, να προχωρήσει σε στάση εργασίας ώστε να αναβάλλει τους διαγωνισμούς για την αποκομιδή απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Μπιζανίου και Παμβώτιδας.

Η αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιώτες στους πρώην Δήμους Μπιζανίου και Παμβώτιδας κληρονομήθηκε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και αποτελεί αντικειμενικό γεγονός ότι η υπηρεσία καθαριότητας του σημερινού δήμου Ιωαννιτών δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ενοτήτων αυτών.

Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται από τη Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων ότι «η καθαριότητα παραδίδεται σε ιδιώτες» δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αυτό για δύο λόγους:

1. Επειδή σήμερα συνεχίζεται ένα καθεστώς το οποίο ίσχυε από χρόνια χωρίς ουδέποτε να προκληθούν αντιδράσεις.

2. Επειδή η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι διατυπωμένη δημόσια, είναι σαφής και ξεκάθαρη και με αυτή δεν συνάδει ούτε η παραμικρή σκέψη για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Αυτό το αποδεικνύουν πλέον οι πράξεις!

Η μικρή συμμετοχή εργαζομένων στη σημερινή στάση εργασίας αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία τους αντιλαμβάνεται την πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής και την στηρίζει. Όλα τα άλλα ας προβληματίσουν και την Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ