«Τρέχει» ο Ε65..  Ταξίδι στα εργοτάξια ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

aksonas e65

Ξεπερνά το 81,5% η πρόοδος του έργου στο νότιο τμήμα του άξονα Κεντρικής Ελλάδας, γνωστού και ως Ε65 ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες και στο βόρειο τμήμα που «κουμπώνει» στην Εγνατία Οδό και φέρνει πιο κοντά την Ήπειρο με την Θεσσαλία.

Το βίντεο με την πρόοδο των εργασιών που δόθηκε από την «Κεντρική Οδό»  αποτελεί ουσιαστικά ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στα εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί σε αυτό το υπό κατασκευή τμήμα, το οποίο αφορά στο τμήμα από την ένωση με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (στο 203ο χλμ.) έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας (32,5ο χλμ. Αυτοκινητοδρόμου Ε65).

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου συναντάμε μεταξύ άλλων:

Ø  1 δίδυμη Σήραγγα συνολικού μήκους περίπου 3 χλμ. , ανά κλάδο

Ø  15 Γέφυρες

Ø  5 Άνω & 6 Κάτω Διαβάσεις

Ø  1 αμφίπλευρος Χώρος Στάθμευσης & Ανάπαυσης (Parking & WC)

Ø  62 Κιβωτοειδείς Οχετοί και Διαβάσεις Πανίδας

Ø  3 Ανισόπεδοι Κόμβοι (Λαμίας, Καρπενησίου, Ξυνιάδας)  & 2 Ημικόμβοι (Ανθήλης και Α.Θ.Ε.)

Ø  1 αμφίπλευρος Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Λιανοκλάδι)

Ø  1 Μετωπικός Σταθμός Διοδίων (Καρπενήσι)

Ø  1 Κέντρο Ελέγχου & Συντήρησης (Λιανοκλάδι)

Ø  1 Κτήριο Τροχαίας (Λιανοκλάδι)

Προχωρώντας σε μια επιμέρους ανάλυση, οι γέφυρες και τα διάφορα τεχνικά παρουσιάζουν πρόοδο της τάξεως του 87%, οι σήραγγες – των οποίων η διάνοιξη έχει ολοκληρωθεί και στους 2 κλάδους – 95,9%, τα ασφαλτικά οδοστρώματα 60,7% και οι χωματουργικές εργασίες 72,9%.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • aksonas e652EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • aksonas e651

Το βόρειο τμήμα

Σε πλήρη εξέλιξη πλέον βρίσκονται οι εργασίες και στο βόρειο τμήμα του οδικού άξονα Ε65 που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας E65, αναμένεται να έχει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη δεδομένου ότι θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και την απασχόληση.

Η ολοκλήρωση του Βόρειου τμήματος μήκους 70,5 χλμ., προϋπολογισμού 442 εκ. ευρώ, θα σημάνει τη σύνδεση δύο κύριων οδικών αξόνων, την Εγνατίας Οδού με την ΠΑΘΕ, ενώ θα συνδέσει τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Βόλου.

Το ταξίδι από τη Λαμία έως και την Εγνατία Οδό θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά, το Αθήνα-Γρεβενα και Αθήνα-Μέτσοβο θα είναι υπόθεση 4 ωρών και η μετάβαση από την πρωτεύουσα στην Καστοριά και την Κοζάνη θα διαρκεί 4,5 ώρες. Παράλληλα, για τη μετάβαση από την πρωτεύουσα στην Καρδίτσα, θα αρκούν 2,5 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ