Travel Ioannina: Διαγωνισμός φωτογραφίας

grafeio touristikis provolis

Διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο: «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του» οργανώνει το Γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για τη συμμετοχή του κοινού στην ανάδειξη της πλούσιας ομορφιάς της πόλης των Ιωαννίνων.

      Σκοπός του φετινού διαγωνισμού, όπως και των άλλων δύο που έχουν προηγηθεί, είναι, μέσω της καλλιτεχνικής περιήγησης -στην οποία έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όλοι, Γιαννιώτισσες και Γιαννιώτες, πρόσκαιροι ταξιδιώτες, και τουριστικοί επισκέπτες- να προβληθούν, όσο πιο ευρύτερα γίνεται, «τα άλλα Γιάννενα». Με μία, διαφορετική ματιά και ιεράρχηση. Μέσω μίας συμμετοχικής παρατήρησης και πολυδιάστατης απεικόνισης της ζωής και των χρωμάτων στην πόλη μας.

    Το θέμα του διαγωνισμού ενδείκνυται για ποικίλες προσεγγίσεις σχετικά με τη σημερινή θέση και το αποτύπωμα του ανθρώπου μέσα στον περιβάλλοντα χώρο. Αλλά και για τη διαχρονική επίδραση του περιβάλλοντος στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Για σημαντικές στιγμές της καθημερινότητας, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης.

    Από αύριο και έως τις 30 Νοεμβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους στο email του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών [email protected] και αυτές θα αξιολογηθούν από τριμελή κριτική επιτροπή.

    Το βραβείο για τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα είναι από μία φωτογραφική μηχανή, ενώ για τις αμέσως τρεις καλύτερες θα δοθεί ως έπαινος από ένας σκληρός δίσκος. 

    Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες θα τυπωθούν με ευθύνη του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών, και θα εκτεθούν το Φεβρουάριο του 2021 στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Επίσης, μία φωτογραφία από τον κάθε συμμετέχοντα στο διαγωνισμό θα αναρτηθεί, σε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών (www.travelioannina.com), με τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού.

     Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου, Γιώργος Λώλης επισήμανε ότι, σε αυτή την καλλιτεχνική πρόκληση, «η καθεμία και ο καθένας, ανάλογα με το οπτικό ενδιαφέρον τους, μπορούν να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή για τις ομορφιές του τόπου μας, χωρίς συμβατικούς όρους επαγγελματικής προσέγγισης, προκαθορισμένες τεχνοτροπίες και επικοινωνιακά στερεότυπα». Όπως τόνισε, «όλο και κάποιο φωτογραφικό ντοκουμέντο, που παρέμενε κρυφό, θα βγει στην επιφάνεια. Όλο και κάτι ‘‘ανείπωτο’’ θα ειπωθεί. Κάτι ‘‘καινούργιο’’ θα εμφανιστεί, που υπήρχε από παλιά, απλά δεν έτυχε να το δούμε έως σήμερα». 

Σήμερα, μάλιστα, συμπλήρωσε, «που η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει επιβάλλει σε ολόκληρο τον πλανήτη ασφυκτικούς περιορισμούς στις προσωπικές επαφές και στις μετακινήσεις, η ψηφιακή τουριστική προβολή μίας περιοχής, ιδίως μέσω του χαλαρού διαλόγου και της ‘‘ελεύθερης’’ ανταλλαγής πληροφοριών και δεδομένων στα social media, μπορεί να έχει σαφώς πιο διεισδυτικό αντίκρισμα και πολλαπλώς εκτεταμένη επικοινωνιακή αντανάκλαση.

Μία ωραία εικόνα μπορεί να μετατραπεί σε αντικείμενο μαζικού θαυμασμού, να αξιοποιηθεί από πάρα πολλούς αναμεταδότες, να κάνει ταχύτατα το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αποτελέσει τελικά την αφορμή για διεύρυνση της αναγνωρισιμότητας των Ιωαννίνων και αύξηση των επισκεπτών τους επόμενους μήνες, όταν πια οι συνθήκες θα έχουν βελτιωθεί και η υγειονομική κρίση θα αποτελεί παρελθόν».

Κλείνοντας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, εξέφρασε την ελπίδα «να πλημμυρίσει το διαδίκτυο με ποικιλόμορφες εικόνες από την πόλη μας».

    Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Γραφείου τουριστικής προβολής, Αιμίλιος Νέος παρουσίασε τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του διαγωνισμού φωτογραφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ