Τραπεζάκια έξω ως το τέλος του χρόνου

Σε μια σημαντική εξαγγελία για τον κλάδο της εστίασης προέβη το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στα μέτρα επέκτασης του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων, ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι το πιο πιθανό είναι οι ρυθμίσεις για την εστίαση να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο που αφορά στην δύσκολη μεταβατική περίοδο, για ορισμένους μήνες, ενδεχομένως μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες της εστίασης, για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στη ρύθμιση είπε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη να μείνουν ανοικτοί διάδρομοι (γύρω στο 1.80 m) και πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.  Επίσης θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους για πεζοδρομήσεις όπως επίσης και να μειώσουν κατά 50% τα τέλη σε εκείνα τα καταστήματα που δεν έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τους εξωτερικούς χώρους που χρησιμοποιούν.

Σε κάθε περίπτωση η επέκταση θα γίνεται χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ