Τραγικές ελλείψεις….τραγικά αποτελέσματα

NOSOKOMEIO_1Μοιραίες για τους ασθενείς οι ελλείψεις στην αγγειοχειρουργική

Με τον πιο τραγικό τρόπο αναδεικνύονται τα προβλήματα και οι ελλείψεις στην λειτουργία της αγγειοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, της μοναδικής για την κάλυψη των αναγκών στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Ένας 63χρονος άνδρας, πλήρωσε με τη ζωή του, τις παθογένειες ενός δημόσιου συστήματος υγείας το οποίο δείχνει να έχει παραλύσει.

Η Οδύσσεια του 63χρονου αποκαλύφθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα από ιδιωτικό θεραπευτήριο ύστερα από αιφνίδια επιδείνωση της υγείας του. Κρίθηκε ότι έπρεπε άμεσα να τον αναλάβει αγγειοχειρουργός, τον οποίο το νοσοκομείο Χατζηκώστα δεν διαθέτει.

Οι δύο γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου απουσίαζαν και βέβαια ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει για αυτό. Για το γεγονός ότι η Ήπειρος έμεινε ακάλυπτη από αγγειοχειρουργό προφανώς άλλοι έχουν τις ευθύνες και η λογική λέει ότι πρέπει να τις αναλάβουν.

Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί πολύτιμος χρόνος και στη συνέχεια ο ασθενής να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στη Θεσσαλονίκη.

Αν και υπεβλήθη σε επέμβαση λίγες ώρες αργότερα επήλθε ο θάνατος.

Τα προβλήματα στην Αγγειοχειρουργική χρονίζουν χωρίς κανένας μέχρι σήμερα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ή την αρμόδια Υγειονομική Περιφερειακή Ενότητα να έχει ασχοληθεί με αυτά.

Ελάχιστο προσωπικό, τεράστιες ανάγκες. Μόλις δύο γιατροί για ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Και μία πολιτεία απούσα, κατώτερη των περιστάσεων και αδύναμη να διαχειριστεί τα αυτονόητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ