Τρ. Αλμπάνης: Συνεργασία και δουλειά

Συνεργασία και δουλειά.. Αυτές είναι οι δύο λέξεις που κυριάρχησαν στις δηλώσεις που έκανε ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, μετά την εκλογή του στη θέση του Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο κ. Αλμπάνης ευχαρίστησε το εκλεκτορικό σώμα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, όπως επίσης ευχαρίστησε τους συνυποψηφίους του και δεσμεύτηκε για συνεργασία με τους τρεις αντιπρυτάνεις αλλά και το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Υπενθυμίζουμε ότι αντιπρυτάνεις έχουν εκλεγεί ο Μηνάς Πασχόπουλος, ο Σπύρος Γεωργάτος και ο Σταύρος Νικολόπουλος.

Ο κ. Αλμπάνης έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει άμεσα γύρο επαφών και συζητήσεων με τις Γενικές Συνελεύσεις, τους Προέδρους και τους Κοσμήτορες των Σχολών, προκειμένου να ιεραρχηθούν προβλήματα αλλά και να υπάρξει ένας ενιαίος σχεδιασμός.

Αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι η συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ, διαδικασία που θα φέρει την ίδρυση νέων τμημάτων και όχι την ενοποίηση.

Ο κ. Αλμπάνης τόνισε ότι θα υπάρξουν συζητήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου τόσο για τον αριθμό των τμημάτων όσο και για την ακαδημαϊκή αξιολόγηση ενώ έκανε γνωστή την πρότασή του για την σύσταση ενός 11μελους οργάνου που υπό την ευθύνη της Συγκλήτου θα αναλάβει την συγκεκριμένη διαδικασία.

Λίγη ώρα μετά την συνέντευξη τύπου του κ. Αλμπάνη ο νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης συνεχάρη τους νεοεκλεγέντες ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο τους ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέβαλαν για την επιτυχή ολοκλήρωση των εκλογών παρά τα εμπόδια που υπήρξαν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ