Τουριστική επένδυση 107 εκ. στη Βόνιτσα

ependisi

Την Δυτική Ελλάδα αφορούν δύο από τις οκτώ στρατηγικές επενδύσεις για τις οποίες έδωσε το πράσινο φως η Διυπουργική Επιτροπή.

«Παρά την κρίση του κορωνοϊού, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται και οι επενδύσεις να προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα. Σήμερα στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων εγκρίναμε έργα ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, με στόχο να ενισχύσουμε την απασχόληση και να είμαστε έτοιμοι ώστε μόλις περάσει η κρίση του κορωνοϊού η οικονομία να κάνει δυναμική επανεκκίνηση» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Η πρώτη επένδυση αφορά στην κατασκευή σύνθετου τουριστικού καταλύματος (ξενοδοχειακή μονάδα 5* και τουριστικών κατοικιών) στη θέση «ΒΑΡΚΟ» του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας από την «RND INVESTMENTS GREECE».

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 107 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 190 θέσεις εργασίας.

Η δεύτερη αφορά στη δημιουργία μαρίνας στη θέση «Βλυχός» της Λευκάδας, κοινό έργο του Δήμου Λευκάδας και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργηθούν 120 θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ