Τουρισμός κρουαζιέρας, σχεδιασμός εξ αρχής για την Ήπειρο

ig krouaz

Ολικό επανασχεδιασμό ώστε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να καταστεί προορισμός για τα κρουαζιερόπλοια με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή της Ηπείρου προτείνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ Θανάσης Πορφύρης.

Η δυναμική της κρουαζιέρας κόπηκε απότομα λόγω της πανδημίας. Μικρό είναι το ενδιαφέρον και για την φετινή τουριστική περίοδο καθώς μόλις τρία κρουαζιερόπλοια έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να συμπεριλάβουν την Ηγουμενίτσα στους προορισμούς τους.

«Η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας απαιτεί έναν συνολικό σχεδιασμό από όλους τους φορείς της Ηπείρου. Χρειάζεται ελκυστικά πακέτα με πολλούς και διαφορετικούς προορισμούς» σημείωσε ο κ. Πορφύρης μιλώντας στο Epiruspost.

Οι δυνατότητες υπάρχουν και θα πρέπει άμεσα να ξετυλιχθεί ένα οργανωμένο σχέδιο από τους φορείς της Ηπείρου ώστε ο τουρισμός κρουαζιέρας να μπει στον χάρτη.

Ο Υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για αριθμό ρεκόρ των κρουαζιέρων που θα έχουν την εκκίνηση τους  στα ελληνικά λιμάνια φέτος ανοίγοντας έτσι τον δρόμο ώστε η Ελλάδα να γίνει “Home Port” προορισμός στον χάρτη της διεθνούς κρουαζιέρας.

Για φέτος στην Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί 20 γραμμές δρομολογίων κρουαζιέρας, με τα κρουαζιερόπλοια να πιάνουν σε 45 διαφορετικά λιμάνια αναδεικνύοντας την δυναμική της Ελλάδας στην συγκεκριμένη μορφή τουρισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι 15 από αυτές τις γραμμές θα έχουν λιμάνι εκκίνησης στην Ελλάδα, ενώ συνολικά αναμένεται να δέσουν στην Ελλάδα 45 κρουαζιερόπλοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ