Τουρισμός για όλους: Ανοίγει η πλατφόρμα

ioannina touristiko

Από την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου γίνεται η υποβολή αιτημάτων πληρωμής διατακτικών (voucher) από τους παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» (καταλύματα και τουριστικά γραφεία), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου.

Η υποβολή θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Τουρισμού www.tourism4all.gov.gr και αφορά vouchers που εξαργυρώθηκαν το χρονικό διάστημα 1η Ιανουαρίου του 2021 έως τις 31Μαιου 2021. Κεντρική επιδίωξη του υπουργείου Τουρισμού είναι η επίσπευση στη διαδικασία της αποπληρωμής των vouchers στους παρόχους, με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οδηγός του tourism4all.gov.gr για το Τουρισμό για Όλους

Το tourism4all.gov.gr εξέδωσε έναν χρήσιμο οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για τα καταλύματα και τουριστικά γραφεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Τουρισμό για Όλους”. Αναλυτικά:

1.Οι κατηγορίες για το πρόγραμμα :

Για το πρόγραμμα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ υπάρχουν δύο κατηγορίες δικαιούχων:

Α.ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΜΕ VOUCHER ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Οι δικαιούχοι με voucher καταλύματος έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν από το μητρώο παρόχων καταλυμάτων και να κάνουν κράτηση. -Δεν είναι δυνατή η αλλαγή κατηγορίας voucher

-Η διαμονή σε κατάλυμα μπορεί να είναι για 2 ή 3 ή 4 διανυκτερεύσεις όχι συνδυασμός.

Β..ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΜΕ VOUCHER ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

2.Τι ισχύει για τα καταλύματα που δεν υποχρεούνται σε έκδοση Α.Π.Υ.

Θα υποβάλλουν το μισθωτήριο ή δήλωση βραχυχρόνιας διαμονής ως ορίζεται από την Α.Α.Δ.Ε. και απλή απόδειξη είσπραξης (φορολογικό στοιχείο) όπου θα αποτυπώνονται διακριτά οι ημέρες διαμονής και ο μοναδικός αριθμός του e-voucher, το ακριβές αντίτιμο αυτού.

3.Πώς υπολογίζεται η επιδότηση;

Το ποσό της επιδότησης εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα. Σε κάθε περίπτωση το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είνα :

-ΓΙΑ 2 ή 3 διανυκτερεύσεις 100% στην τιμή συνεργασίας με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα 40 ευρώ .

-ΓΙΑ 4 διανυκτερεύσεις 80% στην τιμή συνεργασίας με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα 30 ευρώ

Παραδείγματα επιδότησης

Α. Τιμή συνεργασίας για διαμονή σε δίκλινο 30ευρώ /το άτομο/ανά διανυκτέρευση

-ΓΙΑ 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επιδοτείται το 100% από το υπουργείο Τουρισμού με πλαφόν τα 40 ευρώ δηλ. επιδότηση 30 ευρώ /ανά διανυκτέρευση και ο πελάτης δεν επιβαρύνεται με ίδια συμμετοχή παρά μόνο με το φόρο διαμονής.

-ΓΙΑ 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επιδοτείται το 100% από το υπουργείο Τουρισμού με πλαφόν τα 40 ευρώ δηλ. επιδότηση 30 ευρώ /ανά διανυκτέρευση και ο πελάτης δεν επιβαρύνεται με ίδια συμμετοχή παρά μόνο με τον φόρο διαμονής.

-ΓΙΑ 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επιδοτείται το 80% από το υπουργείο Τουρισμού με πλαφόν τα 30 ευρώ δηλ. επιδότηση 24 ευρώ /ανά διανυκτέρευση και ο πελάτης επιβαρύνεται με ίδια συμμετοχή 6ευρώ /ανά διανυκτέρευση και τον φόρο διαμονής.

Β. Τιμή συνεργασίας για διαμονή σε δίκλινο 70 ευρώ /το άτομο/ανά διανυκτέρευση

-ΓΙΑ 2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επιδοτείται το 100% από το Υπουργείο Τουρισμού με πλαφόν τα 40 ευρώ δηλ. επιδότηση 40 ευρώ /ανά διανυκτέρευση και ο πελάτης επιβαρύνεται με ίδια συμμετοχή ύψους 30 ευρώ και τον φόρο διαμονής.

-ΓΙΑ 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επιδοτείται το 100% από το υπουργείο Τουρισμού με πλαφόν τα 40 ευρώ δηλ. επιδότηση 40 ευρώ /ανά διανυκτέρευση και ο πελάτης επιβαρύνεται με ίδια συμμετοχή ύψους 30 ευρώ και τον φόρο διαμονής.

-ΓΙΑ 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επιδοτείται το 80% από το υπουργείο Τουρισμού με πλαφόν τα 30 ευρώ δηλ. επιδότηση 30ευρώ /ανά διανυκτέρευση και ο πελάτης επιβαρύνεται με ίδια συμμετοχή 40 ευρώ /ανά διανυκτέρευση και τον φόρο διαμονής.

4.Πώς χρεώνεται το τετράκλινο;

Σε περίπτωση διαμονής σε τετράκλινο (δηλαδή τρίκλινο με προσθήκη κλίνης) η τιμή χρέωσης θα είναι η τιμή του τρικλίνου + 1 άτομο (πχ τιμή τρικλίνου 60 ευρώ δηλ. 20 ευρώ το άτομο, χρέωση τετράκλινου 80ευρώ/την ημέρα)

ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το 50% ή 60% για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα 120 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ