Τους υπεύθυνους τομέων του ΠΑΣΟΚ όρισε ο Ευ. Βενιζέλος

pasok1Τους υπεύθυνος των οργανωτικών τομέων του ΠΑΣΟΚ, των τομέων της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου και των τομέων της Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, καθώς επίσης και τους υπεύθυνους για το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών, όρισε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος. Την Τρίτη συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, την Τετάρτη η Πολιτική Γραμματεία.

Ειδικότερα, όσον αφορά στους οργανωτικούς τομείς, υπεύθυνοι ορίστηκαν οι εξής:

 • Αυτοδιοίκησης: Φώτης Χατζιμηχάλης
 • Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού: Αθηνά Δρέττα
 • Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Βασίλης Χρονόπουλος
 • Συνδικαλιστικού: Γιώργος Αλιβιζάκης
 • Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων: Μιχάλης Τζελέπης
 • Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων: Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
 • Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων: Μανώλης Όθωνας
 • Γυναικών: Ζέφη Δημαδάμα
 • Απόδημου Ελληνισμού: Χρίστος Σμυρλής

Ο Τομέας Διεθνών Σχέσεων υπάγεται στο Πολιτικό Γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με διευθύντρια την Χριστίνα Μανωλοπούλου.

Όσον αφορά στους τομείς της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου, υπεύθυνοι ορίστηκαν οι εξής:

 • Τομέας Προγραμματικού Σχεδιασμού: Χρίστος Βερελής
 • Τομέας Τεκμηρίωσης: Χρήστος Πρωτόπαππας
 • Τομέας Κοινωνικού Διαλόγου: Γιώργος Κουτρουμάνης

Υπεύθυνοι τομέων, στο πλαίσιο της Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης που λειτουργεί υπό την ευθύνη του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και εκπροσώπου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά, είναι οι εξής:

 • Επικοινωνιακού Σχεδιασμού: Γιάννης Δατσέρης
 • Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης: Αντώνης Λιάρος

Τέλος, πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών ορίστηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης, επιστημονικός διευθυντής ο διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Γιώργος Σιακαντάρης και διευθυντής Επιμόρφωσης ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτης Αναστασιάδης. Οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) συγχωνεύονται στο ΙΣΤΑΜΕ.

Συνεδριάζουν τα όργανα

Εβδομάδα έντονης κομματικής δραστηριότητας, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ, με τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Παράλληλα, η Ιπποκράτους οριστικοποίησε το πρόγραμμα του Κινήματος για το προσεχές διάστημα και ειδικότερα αναφορικά με την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, καθώς επίσης και την επίσκεψη και τις δραστηριότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου, στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα συνεδριάζει η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη των υπεύθυνων για την Περιφερειακή Ανασύσταση.

Το πρωί της Τρίτης συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, τη δε επομένη, Τετάρτη 29 Αυγούστου, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία.

Με αφορμή τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου εκδήλωση στο αίθριο του Νέου Μουσείου Μπενάκη.

Μια μέρα πριν την επίσκεψη του Ευ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των Περιφερειών της χώρας για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη.

Το πρωί της επομένης, Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ και θα ακολουθήσει εκδήλωση στον χώρο της ΔΕΘ (11:30 πμ), αφιερωμένη στη νέα γενιά που βιώνει την κρίση, κυρίως με το πρόβλημα της ανεργίας, με τίτλο «Μια κερδισμένη -και όχι μια χαμένη- γενιά».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες, αγρότες, ερευνητές και δημιουργοί που θα παρουσιάσουν την εμπειρία και τις προτάσεις τους, η δε εκδήλωση θα κλείσει με τις απαντήσεις που θα δώσει ο Ευ. Βενιζέλος στα ερωτήματα που θα θέσουν οι συμμετέχοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ