Τοπικοί αστυνόμοι σε Καλπάκι, Μηλιωτάδες και Δερβίζιανα

asti topikos

asti topikos

Τρεις τοπικοί αστυνόμοι, πιάνουν δουλειά στο Νομό Ιωαννίνων. Ο νέος θεσμός αναπτύσσεται ταχύτατα, χάρη στην συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, την Τετάρτη στις δώδεκα το μεσημέρι θα γίνει η τελετή αγιασμού στο Δημαρχείο Καλπακίου με αφορμή την έναρξη του θεσμού του τοπικού αστυνόμου.

Την Πέμπτη, την ίδια ώρα, θα γίνει τελετή αγιασμού, στα Δερβίζιανα, στο χώρο του πρώην Δημαρχείου, όπου έχει παραχωρηθεί γραφείο από το Δήμο Δωδώνης, για την εγκατάσταση του τοπικού αστυνόμου.

Τέλος την Παρασκευή, στις δώδεκα το μεσημέρι θα γίνει η τελετή στους Μηλιωτάδες, στο χώρο του πρώην γυμνασίου, όπου επίσης παραχωρήθηκε για την εγκατάσταση του τοπικού αστυνόμου.

Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του τοπικού αστυνομικού

1) Επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών ζητώντας σε περίπτωση αδυναμίας αντιμετώπισης τους, τη συνδρομή της υπηρεσίας του.

2) Ασκεί τα προανακριτικά του καθήκοντα και προβαίνει στις άμεσες -επείγουσες προανακριτικές πράξεις, συλλέγει τα απαραίτητα στοιχεία και γενικά κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, μέχρις ότου επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία.

3) Ενημερώνει άμεσα το διοικητή της υπηρεσίας στην οποία υπάγεται διοικητικά για κάθε συμβάν σημαντικού ή επείγοντος χαρακτήρα και λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα αντιμετώπισης του.

4) Υποβάλλει, καθημερινά αναφορά για τη δραστηριότητα του προηγουμένου 24ώρου και ιδίως για συμβάντα τα οποία έλαβαν χώρα στην περιοχή ευθύνης του.

5) Ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικώς με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

6) Αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών έχουν σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ