Τον Μάρτιο Τοπικό Πολεοδομικό για τον Δήμο Ιωαννιτών

kefala tagaras

Στον 3ο κύκλο των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που θα ανακοινωθούν εντός του Μαρτίου εντάσσεται αυτό του Δήμου Ιωαννιτών.

Αφορά τις δημοτικές ενότητες Περάματος, Παμβώτιδας, Μπιζανίου, Ανατολής και Ιωαννιτών.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε η βουλευτής Μαρία Κεφάλα μετά την συνάντηση που είχε  με τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά.

«Η Κυβέρνηση με πλήρη επίγνωση της αναγκαιότητας να αποκτήσουμε ολοκληρωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη ολοκλήρωση των Προγραμμάτων Πολεοδομικού Σχεδιασμού.  Με τη σειρά του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αναθέτουσα αρχή το ΤΕΕ προχωρά με γοργά βήματα στην ολοκλήρωση των σχετικών μελετών.

Με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια καθορίζονται τα πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης και τα βασικά μεγέθη, όπως τα όρια των πολεοδομικών ενοτήτων και οικισμών,  οι χρήσεις γης, οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης, οι σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις, μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή κ.α.

Ο χωροταξικός σχεδιασμός αποτελεί ένα σπουδαίο μέσο για την υλοποίηση κοινωνικών και οικονομικών στόχων, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη με ταυτόχρονη προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος» σημειώνει η κ. Κεφάλα σε δήλωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ