Τον Μάιο η πρόταση για την ορεινή διάσωση- Η υπόσχεση του Πρωθυπουργό στους γονείς του Ερμή

elikoptero kataraktis

Την υπόσχεσή του για τη βελτίωση της ορεινής διάσωσης έδωσε στους γονείς του αδικοχαμένου Ερμή Θεοχαρόπουλου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέσα από μια δημοσίευσή του σε group που έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος στα κοινωνικά δίκτυα για την βελτίωση της εναέριας βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βελτιώσουμε το δίκτυο ορεινής διάσωσης και έγκαιρης διακομιδής και αερομεταφοράς στα νοσοκομεία μας, όλων όσων αντιμετωπίζουν ατυχήματα στα ελληνικά βουνά».

«Ο τραγικός χαμός του Ερμή Θεοχαρόπουλου πριν τρεις μήνες στα Τζουμέρκα με συγκλόνισε και με κινητοποίησε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «όντας και ο ίδιος πατέρας τριών παιδιών αλλά και λάτρης των βουνών μας, ένιωσα βαθιά μέσα μου τη συντριβή των γονιών, των συγγενών και των φίλων του Ερμή».

«Πώς γίνεται κάτι που αγαπάς τόσο πολύ να σου στερεί ό,τι πολυτιμότερο έχεις; Την ίδια σου τη ζωή…» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι δεσμεύτηκε προσωπικά στον πατέρα και τη μητέρα του Ερμή.

«Οι συνεργάτες μου και το επιτελείο της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής έχουν αναλάβει να μου φέρουν εντός του Μαΐου μια τελική πρόταση για τη δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου σε πιλοτική ανάπτυξη, με τη συνεργασία και ιδιωτικών φορέων, ήδη από το φετινό καλοκαίρι» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι ο ορεινός τουρισμός και αθλητισμός προσφέρουν πολλές χαρές αλλά έχουν και κινδύνους.

«Είναι ευθύνη του κράτους να κάνει όσο πιο ασφαλή γίνεται αυτή την επιλογή για όσους και όσες επισκέπτονται τα βουνά μας κάθε εποχή του χρόνου. Η εμπειρία του βουνού πρέπει να είναι μια εμπειρία χαράς και εξερεύνησης και όχι μια εμπειρία πόνου» κατέληξε ο πρωθυπουργός.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • mitsotakis1

«Ελπίζουμε η δέσμευσή σας να γίνει γρήγορα πράξη»

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη «απάντησε» και ο πατέρας του άτυχου 21χρονου αθλητή, Γιάννης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι ελπίζει να γίνει γρήγορα πράξη η δέσμευση του πρωθυπουργού.

«Γιατί κάθε ώρα που περνά δέκα άτομα χάνονται στη χώρα μας λόγω της έλλειψης συνολικής εναέριας Πολιτικής Προστασίας» πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ