Τον Ιανουάριο το Προεδρικό Διάταγμα για τις βουλευτικές έδρες

ekloges geniki

Λίγος χρόνος έμεινε για να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο σχετικά με τα αποτελέσματα της απογραφής και την ανακατανομή των βουλευτικών εδρών.

Στην Ήπειρο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους Νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας οι οποίοι φαίνεται να χάνουν από μία έδρα με τον δεύτερο μάλιστα να επιστρέφει στους μονοεδρικούς..

Ο Νομός Πρέβεζας που εκλέγει δύο βουλευτές δεν επηρεάζεται ενώ έχει απομακρυνθεί πολύ το ενδεχόμενο απώλειας έδρας για το Νομό Ιωαννίνων.

Τα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες και τον Ιανουάριο, όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος», θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την ανακατανομή των εδρών.

«Από τη στιγμή που η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα εκδώσει τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής χρειαζόμαστε ένα μικρό χρονικό διάστημα για να προχωρήσουμε από την πλευρά μας στην έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν περί τα τέλη του τρέχοντος έτους, αρχές του επόμενου, συνεπώς τοποθετούμε χρονικά την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για την ανακατανομή των εδρών από το Υπουργείο Εσωτερικών εντός του Ιανουαρίου του 2023» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ