Τον Φεβρουάριο οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις σχολών

ARBANIT_PRYTANEISΤο ζήτημα της συγχώνευσης, κατάργησης και μετονομασίας σχολών και τμημάτων των ΑΕΙ συζήτησαν τη Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος και οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων.

Η συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου για την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» που θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τους πρυτάνεις, ο υπουργός αποδέχθηκε να συμπεριληφθούν στα κριτήρια των συγχωνεύσεων και καταργήσεων και εκείνα που θα θέσουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια, οι δε πρυτάνεις ζήτησαν να μην αντιμετωπιστούν όλα τα Ιδρύματα με τον ίδιο τρόπο, αλλά να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του καθενός.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα υπάρξουν χωριστές συναντήσεις του υπουργού με κάθε ένα Πανεπιστήμιο, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο αναμένει τις προτάσεις των Πανεπιστημίων.

Όσον αφορά στον αριθμό των εισακτέων, οι πρυτάνεις υποστηρίζουν ότι αυτός πρέπει να μειωθεί, δεδομένης της συρρίκνωσης σχολών και τμημάτων, μία άποψη που δεν φαίνεται να ενστερνίζεται το υπουργείο Παιδείας.

Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός έχει δηλώσει ότι η διατήρηση του αριθμού των εισακτέων είναι μέσα στις προθέσεις του υπουργείου, παρά τη συρρίκνωση των σχολών και τμημάτων.

Όσον αφορά στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, για συγχωνεύσεις συγκεκριμένων τμημάτων ή σχολών (πχ φιλολογία Πάτρας), οι πρυτάνεις είπαν ότι πήραν τη διαβεβαίωση από το υπουργείο ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση αυτού του είδους και ότι όλα αυτά κινούνται στο επίπεδο των φημών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ