Τον Ευαγγέλη Ζάππα τίμησαν στην Ρουμανία

zapas r3

Με ένα πολυήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα τιμήθηκε στο Βουκουρέστι η 150ή επέτειος του θανάτου, του μεγάλου εθνικού ευεργέτη και πρώτου οραματιστή της ανασύστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στον 19ο αιώνα, Ευαγγέλη Ζάππα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσημη φιλολογική εκδήλωση στην Ακαδημία Βουκουρεστίου, έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων και ενθυμημάτων στo αρχοντικό Σούτζου στο Βουκουρέστι, επίσκεψη στο Μπροστένι της Γιαλομίτσας με φιλοξενία του τοπικού Δήμαρχου και επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Ζάππα, πλάϊ στο ναό του Ευαγγελισμού- που οικοδόμησε ο ίδιος- και τιμητική δεξίωση στην Ελληνική Πρεσβεία του Βουκουρεστίου.

zapas r1Οι εκδηλώσεις έγιναν με πρωτοβουλία της «Βιβλιοθήκης Γεωργίου Δολιανίτη», γενική επιμέλεια των εκδηλώσεων της ρουμάνας ελληνίστριας και πανεπιστημιακού Έλενας Λαζάρ και τιμητική παράσταση επισκεπτών από την Ελλάδα: του πρώην Πρέσβη στο Βουκουρέστι Γεωργίου Πουκαμισά, του πρώην Υπουργού Ανδρέα Ζαΐμη, του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης – Αρεοπαγίτη ε.τ. Λέανδρου Ρακιντζή, της ολυμπιονίκη – Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιου Κοτζά, του Αντιπροέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής, καθηγητή Θάνου Βερέμη, του πρ. Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων Ιωάννη Δομάγερ,του διοικητικού συμβούλου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Οικονομολόγων & Στελεχών Κώστα Κατσιγιάννη, του Προέδρου της Ο.Ε. “NOTOS 2015” της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας Γεώργιου Σπάθη και του διευθυντή του Αθλητικού Μουσείου του Υπουργείου Παιδείας-απογόνου της Οικογένειας Ζάππα Δημήτρη Μποντικούλη, που εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης (EUARCE) της Ελλάδος
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ