Τον διαχωρισμό της 6ης ΥΠΕ ζητά ο Κώστας Γάτσιος

gatsios kostas

Ένα σημαντικό θέμα, που έχει συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, όμως λύση δεν έχει δοθεί θέτει ο Κώστας Γάτσιος, με αφορμή την επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας.

Ο κ. Γάτσιος που το 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στο Νομό Ιωαννίνων ζητά  τον διαχωρισμό της 6ης ΥΠΕ, ώστε η Ήπειρος να αποτελέσει μία ενιαία και αυτόνομη υγειονομική περιφέρεια.

Παράλληλα υπογραμμίζει την ανάγκη να μην προχωρήσουν αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

 «Θέλω να πιστεύω πως η συζήτηση αυτή δεν υποκρύπτει και, πάντως, δεν περιλαμβάνει σχέδια συγχωνεύσεων και συρρίκνωσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, η λειτουργία των οποίων εξυπηρετεί αριθμό πολιτών εφάμιλλο των μεγαλύτερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Για τον λόγο αυτό, πρέπει όχι μόνο να μη συρρικνωθούν αλλά, αντιθέτως, να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό και με τεχνολογικό εξοπλισμό.

Αυτό που περιμένουν οι Ηπειρώτες από το Υπουργείο Υγείας, είναι να αποφασίσει επιτέλους να κάνει πράξη την προεκλογική, άλλωστε, δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για αποδέσμευση των δομών υγείας της Ηπείρου από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και τη δημιουργία μίας νέας ΥΠΕ με χωρική αρμοδιότητα την Ήπειρο και έδρα τα Γιάννινα. Σημειώνω ότι η 6η ΥΠΕ εκτείνεται σήμερα σε τέσσερις αυτοδιοικητικές περιφέρειες, από τα ελληνοαλβανικά σύνορα έως το νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου, εποπτεύοντας 29 νοσοκομεία, 68 Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο, 23 Κέντρα Υγείας στον αστικό χώρο και μερικές δεκάδες ΤΟΜΥ!», τονίζει σε δήλωσή του και καταλήγει: «Όσο το Υπουργείο Υγείας κλείνει τα μάτια σε αυτή την πραγματικότητα, θα συνεχίζει να συντηρεί ένα δυσλειτουργικό καθεστώς με αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Αυτή είναι η αλλαγή που περιμένουν οι Ηπειρώτες και όχι σχέδια αναδιάταξης των νοσηλευτικών μονάδων, σε μια περίοδο, μάλιστα, που μόλις βγήκαν από τη δίνη της πανδημίας και παλεύουν να βρουν τον βηματισμό τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ