Τον Δεκέμβριο η παρουσίαση για τον Εμπορευματικό Σταθμό

ADRIAMOSΣτις αρχές Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στην Ηγουμενίτσα, η παρουσίαση του Εμπορευματικού Κέντρου. Τις μελέτες για το έργο αυτό, εκπονεί ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, και εκτιμάται ότι πρόκειται για μία παρέμβαση που θα αναβαθμίσει σημαντικά τόσο το λιμάνι όσο και την ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί οι μελέτες κατασκευής των κτιρίων και των έργων υποδομής ως έργο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, ενώ απαιτούνται μελέτες απαραίτητες για να δοθεί άδεια λειτουργίας του Ε.Κ. από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Λειτουργικά θα επικεντρωθεί στα ευπαθή προϊόντα και στα ασυνόδευτα φορτία, καθώς μέσω της Εγνατίας Οδού αποκτά πλέον απευθείας οδική πρόσβαση στις αγορές της Τουρκίας και της Βουλγαρίας.

Η σημασία του έργου ξεπερνά την τοπική διάσταση. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έχει κάνει πρόσφατα ο Υπουργός Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος είχε τονίσει ότι πρόκειται για ένα έργο συνδυασμένων μεταφορών, που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ