Το Υπουργείο Υποδομών έκανε «μπαλάκι» στην Περιφέρεια τη σύνδεση Ιόνιας- Κακαβιάς!

apofasi ionia1

Μπαλάκι στην Περιφέρεια Ηπείρου πέταξε το Υπουργείο Υποδομών τόσο την ωρίμανση όσο και την υλοποίηση του έργου επέκτασης της Ιόνιας Οδού από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά.

Μετά την απόφαση που είχε πάρει το Υπουργείο Υποδομών για δίιχνη κατασκευή του έργου είχε ακολουθήσει μία σειρά αντιδράσεων από τους φορείς της Ηπείρου.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα χωρίς ωστόσο να υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Μπροστά στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας να αναλάβει την ολοκλήρωση των μελετών.

Έξι μήνες μετά το Υπουργείο αποφάσισε να κάνει μπαλάκι τόσο τις μελέτες όσο και την κατασκευή του έργου για τα οποία στο εξής υπόλογη θα είναι η Περιφέρεια Ηπείρου!!!

Φυσικά είναι αδύνατο μία Περιφέρεια να σηκώσει το βάρος για την κατασκευή ενός τόσο μεγάλου έργου με δικούς της πόρους ή με πόρους του ΕΣΠΑ τόσο του τρέχοντος όσο κι αυτού που θα ακολουθήσει.

Στην απόφαση την οποία υπογράφει ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής σημειώνεται ότι «στις μελέτες περιλαμβάνεται μελέτη ανάλυσης κόστους- οφέλους σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας το έργο κρίνεται οριακά σκόπιμο».

Η απόφαση

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • apofasi ionia

Στην απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Υποδομών αναφέρεται:

«Εγκρίνουμε τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας ωρίμανσης και υλοποίησης του έργου «Επέκταση Ιονίας οδού – τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά» στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην οποία διαβιβάζεται από το Αρχείο της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών το σύνολο των μελετών και τευχών Δημοπράτησης που αφορούν σε αυτό, όπως αυτές παρελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών, ολοκληρώθηκαν, εγκρίθηκαν και καταγράφονται στα συνοδά της Έγκρισης της Οριστικής Παραλαβής της μελέτης έγγραφα.

Μετά την ανάρτηση της παρούσας ανακαλείται αυτοδίκαια η πράξη της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών, με την οποία υποβλήθηκε στις 6/11/2019 Τεχνικό Δελτίο για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών, ερευνητικών εργασιών και την ωρίμανση υφιστάμενων μελετών του υποτμήματος του έργου του θέματος, «Καλπάκι – Κακαβιά» μήκους 23,38 χλμ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου υποχρεούται για παραλαβή των ως άνω μελετών με δικά της μέσα».

Τα δύσκολα λοιπόν τώρα αρχίζουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ