Το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο και την Ηγουμενίτσα!

mauromati teloneio

Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι το πρώτο που απάντησε στην ερώτηση που είχε κατατεθεί στη Βουλή σχετικά με την έλευση και την διέλευση των Κοσοβάρων στην Ηγουμενίτσα χωρίς όμως να παρέχει κανένα στοιχείο ικανό να διαφωτίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέστη εφικτό το πέρασμα από το Τελωνείο Μαυροματίου χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη βίζα.

«Ως έχει κατ’ επανάληψη εκφραστεί από την ελληνική πολιτική ηγεσία, επ’ ευκαιρία διεθνών συναντήσεων, η θέση της Ελλάδας ως προς το καθεστώς του Κοσόβου παραμένει αμετάβλητη. Η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα, το 2008, ανεξαρτησία του Κοσόβου. Έκτοτε ως γνωστόν πολυάριθμα δημοσιεύματα εντός και εκτός Ελλάδας φέρουν την χώρα μας να είναι ένα βήμα πριν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του. Ως γνωρίζετε, τούτου δεν έχει συμβεί» αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από το περιεχόμενο γίνεται σαφές ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε καμία πρόθεση να αναφερθεί στα τεκταινόμενα στα σύνορα και περιορίζεται να απαντά μόνο στα σχόλια που προκάλεσε η επίσκεψη αυτή και στις ερμηνείες που υπήρξαν από ακραίους κύκλους της Αλβανίας και του Κοσόβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ